Хотелите в Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена

...
Хотелите в Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена
Коментари Харесай

Препращат украинци към Слънчев бряг, тъй като хотелиерите край Варна нямат готовност да ги приемат

Хотелите в Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена всеобщо нямат подготвеност да одобряват бежанци от Украйна, оповестява.

При стотици места за настаняване и многохилядна леглова база се оказва, че хотелиерите нямат подготвеност или предпочитание да настаняват, бягащите от войната в Украйна и идващи във Варна бежанци.

Налага се идващите в Центъра за украински бежанци във Варна да бъдат препращани с рейсове към Слънчев бряг и Южното Черноморие.

Председателят на парламентарната комисия по туризъм и Илин Димитров разяснява обстановката и заяви, че 90% от хотелиерите в региона към този момент са прозвънени и следва от ден на ден хотели да отворят порти. Напливът е голям и сме изправени пред невиждана обстановка, а темповете нямат нищо общо с бежанците от Сирия, разяснява още Димитров.

По думите му за разлика от другите страни ние нямаме лагери по границите и демонстрираме едно положително отношение към бежанците.

" Нормално е щом свършат леглата на отворените хотели да пренасочим потока към другите места. Това е правилото и на новата платформа, която започва. Настаняването е непринудено от страна на хотелите, има и бюджетна рамка, която страната обезпечи за поддръжка на бежанците ", уточни Димитров

По думите му има централен Щаб в София и той работи доста интензивно, а сега се разисква по какъв начин да бъдат настанявани идващите. Във Варна са към 4500 души. Почти във всеки регионален град работи спешен център. Всички са в непрекъсната връзка, уточни Илин Димитров.

Припомняме, все още в България има останали над 40 000 души бягащи от войната в Украйна. Влезлите в страната украински жители са двойно повече, само че огромна част от тях минават директно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР