Хотелите ще трябва да поддържат и наличност от предпазни маски

...
Хотелите ще трябва да поддържат и наличност от предпазни маски
Коментари Харесай

Хотелите ще работят, басейните им също, но не и спа центрове, закрити заведения и зали

Хотелите ще би трябвало да поддържат и наличност от защитни маски с най-малко 10% над броя евентуални посетители и чиновници, както и термометри

© Юлия Лазарова Документ
Указания за активност на хотелите
В хотелите ще могат да работят басейните, само че не и спа оборудванията. Общите пространства на закрито като заведения за хранене, нощни заведения, детски кътове, конферентни зали и други би трябвало да останат затворени. Изхранването на туристите ще става навън, с разстояние сред масите, възможно е на открито да се организират и събития, само че с отдалеченост сред гостите. Това са част от главните инструкции към хотелите и другите места за настаняване, които министерството на туризма разгласява в сряда.

С отпадането на изключителното състояние на 13 май, се отстранява и възбраната за туристически действия, което ще разреши на всички хотели да проработят в целокупност. Според новите правила обаче: с изнасяне на оптимално доста действия на открито, обезпечаване на постоянна стерилизация и стаи за изолираност при подозрение, че има инфектирани с ковид туристи или чиновници.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От напътствията излиза наяве, че не се планува карантина на целия хотел при регистриран позитивен случай на болестта, каквото беше най-голямото безпокойство на туристическия бизнес. А напътствията могат да бъдат променяни според от епидемиологичната конюнктура.

Хотели навън

Общата посока на новите инструкции е, че хотелите би трябвало да изнесат оптимално доста действия навън, а закритите пространства, в които се събират хора, да останат затворени. Така да вземем за пример няма да могат да работят заведения на закрито, спа уреди като сауни, парни бани и други, конферентни зали, детски центрове, зали за игри и други сходни обекти. Изхранването на гостите би трябвало да става посредством рум сервиз и в летни градини на заведенията и други открити площи с разстояние от най-малко 1.5 метра сред масите и оптимално четирима души на всяка от тях. Допустимо е хотелите да имат шведски маси, само че единствено в случай че храните стоят за транспарантна бариера и се обслужват от чиновник с ръкавици и маска за лице. Самообслужване и докосването й от гостите няма да бъде разрешено.

Правилата разрешават на хотелите да " изнесат на открито " и други уреди - като да вземем за пример масите в лоби бара, както и да организират конферентни и други събития и анимационни стратегии навън, само че при физическа отдалеченост сред гостите. Басейните ще могат да работят, само че личният състав ще би трябвало да следи за съблюдаване на отдалеченост сред гостите.

Стаи за изолираност при подозрения за ковид

Другата част от напътствията за хотелите включват и санитарни ограничения. Например, ще би трябвало да се прави прецизна стерилизация на всевъзможни повърхности, в това число контактни зони като дръжки на порти, бутони в асансьора и други. Задължително е и хотелът да обезпечи дезинфектанти и за гостите в разнообразни точки: рецепция, летни градини на заведения, към басейните и други Хотелите ще би трябвало да поддържат и наличност от защитни маски с най-малко 10% над броя евентуални посетители и чиновници, както и термометри. На разнообразни места би трябвало да бъде поставяна и информация за съблюдаване на физическа отдалеченост, оптимален позволен потенциал на гостите в разнообразни зони на хотела и други сходни правила.

Указанията включват и обособяването на обособена стая за изолираност, в която да бъдат поставяни туристи при подозрения за ковид. Няма обаче да се изисква карантина на целия хотел при съществуване на болен чиновник или посетител, се вижда още от напътствията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР