Хотелите отчитат 80% спад на оборотите си през годината, а

...
Хотелите отчитат 80% спад на оборотите си през годината, а
Коментари Харесай

Хотелите отчитат 80 процента спад на оборотите

Хотелите регистрират 80% спад на оборотите си през годината, а действителна помощ от страната досега не сме усетили, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви ръководителят на Контролния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Борислав Хаджиев.

Той изясни, че официално хотелите в този момент не са затворени, само че бизнесът е спрял, тъй като сред 30 и 50% от приходите са от спомагателните услуги – заведения за хранене, конферентни зали и други, които в този момент не се оферират.

Хаджиев не е оптимист за зимния сезон, тъй като в случай че досега ски сезонът е започвал сред 5 и 12 декември, то в този момент това ще се случи вероятно на 21 декември. От сектора са се възползвали от мярката " 60:40 ", само че по думите му тази мярка е ориентирана към това хората да си запазят работата, а не към бизнеса. " В един миг може да се окаже, че бизнесът го няма и тази мярка към този момент няма да е потребна ", сподели Борислав Хаджиев.

Според него са нужни отлагане на заеми, отсрочване на заплащане на налози и спомагателни оборотни средства с облекчени условия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР