Хотелите могат да продължат да работят, ако организират кетъринг по

...
Хотелите могат да продължат да работят, ако организират кетъринг по
Коментари Харесай

Хотелите и магазините извън молове могат да продължат да работят, обяви здравният министър

Хотелите могат да продължат да работят, в случай че провеждат кетъринг по стаите. Магазините, които не са в молове, също не е нужно да затварят порти. Това сподели през днешния ден на брифинг в Министерския съвет здравният министър Кирил Ананиев.

Преди това министър председателят Бойко Борисов заяви, че за отбягване на скупчване на доста хора на едно място, се удължава срокът за възобновяване на персоналните документи и валидността на протоколите за скъпи медикаменти. Освен това ТЕЛЩ решенията ще важат до края на май, до когато се дава и опция в талоните на колите на газ да се запише този факт.

Заради заплахата от разпространяването на ковид от през вчерашния ден България е в изключително състояние до 13 април. До момента откритите случаи на ковид в страната са 31. Жертвите са две, като през днешния ден в " Пирогов " умря мъж на 74 години.

Днес Ананиев посочи пред публицисти обсегът на възбраните, въведени с неговата заповед от през вчерашния ден. С нея до 29 март се затварят огромните търговски центрове, заведенията и игралните зали, само че не и останалите магазини, които ще работят при строги санитарни условия. Учебният развой ще е единствено отдалечено, защото учебните заведения и университетите също са затворени. Целта е да се избегнат скупчвания на доста хора, което досега била най-хубавата мярка за ограничение на разпространяването на ковид.

Ананиев посочи, че в огромните търговски центрове могат да продължат да работят застрахователни офиси, банкови гишета, офиси, аптеки и хранителни вериги. Там обаче би трябвало да има организация, с цел да не се стига до скупчване на хора.

Националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев уточни, че пред огромните търговски вериги има екипи на Министерство на вътрешните работи, който да вземат ограничения, в случай че се забележи скупчване на хора.

Ананиев посочи, че е регистриран рискът ограниченията да ударят бизнеса, по тази причина и условията са били смекчени още във вчерашния ден. Според него всички магазини, които не са в молове могат да работят, стига да не разрешат скупчване на хора. При допускането на това, те ще бъдат затворени.

Ситуацията с ковид следете в действително време тук

Какво се лимитира при изключително състояние вижте - тук

Как да реагирате, в случай че имате признаци на ковид - тук

Докога няма да се учи - тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (450)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР