Хотелиерите в Пампорово имат готовност за отваряне на хотелите от

...
Хотелиерите в Пампорово имат готовност за отваряне на хотелите от
Коментари Харесай

Хотелите в Пампорово в готовност за отваряне

Хотелиерите в Пампорово имат подготвеност за отваряне на хотелите от 22 декември, в случай че се анулират въведените краткотрайни противоепидемични ограничения, осведоми Пантелей Мемцов, ръководител на Общинския съвет в Чепеларе и на Регионалната туристическа асоциация "Родопи ". Системата за изкуствено заснежаване към този момент покрива пистите в курорта и е допустимо ски зоната да проработи преди 21 декември, само че точната дата за начало на ски сезона зависи от метеорологичните условия, прецизират от "Пампорово " АД.

Подготовката за ски сезона в Пампорово продължава, макар неяснотите към изменящата се епидемиологична конюнктура. След въвеждане на краткотрайните противоепидемични ограничения, които са в действие до 21 декември, част от резервациите на туристи за Коледа и Нова година бяха анулирани, по данни на Пантелей Мемцов. Според него хотелите се приготвят за допустимо отваряне на 22 декември, очаквайки към курорта да се насочат български туристи.

Основният туристически поток през тази зима се възнамерява да бъдат български клиенти, които всекидневно прекарват зимната си почивка в европейски курорти, само че поради епидемиологичните ограничения ще останат в страната. В тази обстановка хотелиерите се въздържат и от разпространение на туристическите артикули, защото не са сигурни какви ще бъдат изискванията за работа след 21 декември.

За 8 декември се обрисува да работят единствено дребни фамилни хотели в Смолянска област, които могат да обезпечат условия за празнуващи студенти в камерен състав, прецизират от асоциация "Родопи ".

Хотел за карантиниране в Пампорово към този момент не се планува да действа през зимния сезон, съгласно информация от Областната администрация в Смолян. Хотелиерски отрасъл в курорта е отправил предложение, съгласно което почивната база на Министерски съвет "Орлица " е най-подходяща за отделяне като карантиниращ хотел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР