Хотелиерите в Кипър имат нужда от около 5000 служители и

...
Хотелиерите в Кипър имат нужда от около 5000 служители и
Коментари Харесай

Търсят се 5000: Туристическият сектор в Кипър с недостиг на работници

Хотелиерите в Кипър имат потребност от към 5000 чиновници и неналичието на работна ръка ще бъде един от най-горещите проблеми за туристическия бранш през идния сезон на 2023 година, обявиха от Кипърската хотелиерска асоциация. Работодателските организации в страната упорстват пред общественото министерство за незабавни решения.

Продължаващият дефицит на нужния личен състав в хотелите и туристическия бранш заплашва да провали един от най-важните източници на доходи в кипърската стопанска система и нейното възобновяване, предизвестяват от Кипърската хотелиерска асоциация.

Голям брой работни места са освободени от напусналите Кипър близо 4000 европейски жители, които преди този момент са работили в хотелиерската и туристическата промишленост на острова, демонстрират оповестените от общественото министерство данни.

Острата липса на работна мощ в туристическия бранш акцентира и изследване, извършено от Федерацията на работодателите и индустриалците, съгласно което 15% от работещите в туризма от страни членки на Евросъюза, които са си отпътували през предходната година, не са се върнали за работа в Кипър.

В туризма на острова са заети и доста българи, предава БНР.

Работодателските организации упорстват пред общественото министерство за незабавни ограничения в подготовката за идния туристически сезон през 2023 година Като едно от вероятните решения те желаят да се ускорят процедурите по издаване на разрешителни за работа на жители от трети страни.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР