Хотелиерите в Балчик, които са дали подслон на украински граждани,

...
Хотелиерите в Балчик, които са дали подслон на украински граждани,
Коментари Харесай

Хотелиери искат отмяна или намаление на туристическия данък

Хотелиерите в Балчик, които са дали заслон на украински жители, упорстват туристическият налог да бъде анулиран или най-малко понижен, до момента в който работят като бежански центрове. За настояването, което е подадено в общината от девет хотелски бази, заяви на Българска телеграфна агенция шефът на хотел " Самара " Христо Желев.

Вече 45 дни вършим всичко допустимо да подкрепим хората, избягали от войната, съобщи Желев. По думите му в Балчик и в близкото село Кранево са настанени към 2500 бежанци.

Туристическият отрасъл показва в настояването до кмета на Балчик и Общинския съвет, че натрупа огромни разноски, а към момента нито един хотел не е получил от страната избраните 40 лв. за емигрант.

Месец за месец ще изплащат парите на хотелиерите, настанили украински бежанци

В огромните хотели със стотина стаи сметката за ток дневно доближава 2000 лв., вървят разноски и за поправки, както и за обществени потребности на украинските жители, без изобщо да осъществяваме никакви доходи, разясни Христо Желев.

 istock istock
Туристическият налог в община Балчик за тризвездните хотели - каквито са множеството почивни бази, е лев за ден за екскурзиант, добави шефът на " Самара ".

По думите му хотелиерите не показват с какъв брой тъкмо да бъде сведен туристическият налог, като считат, че всяко понижение би било поддръжка за сектора. Нито един от хотелите с настанени украински жители не може да посрещне туристи за Великден, тъй като потенциалът е цялостен, сподели още Христо Желев.

Хотелиерите в Балчик желаеха и през март общината да анулира краткотрайно туристическия налог, само че срещнаха отвод с претекста, че с държавната помощ от 40 лв. могат да покрият и този разход.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР