Хотелиерите решават как да процедират с украинските бежанци. Удължаваме програмата

...
Хотелиерите решават как да процедират с украинските бежанци. Удължаваме програмата
Коментари Харесай

Удължават програмата за помощ на украинските бежанци у нас

" Хотелиерите вземат решение по какъв начин да действат с украинските бежанци. Удължаваме програмата до 31 октомври, ще има време да се провежда нова стратегия и да се настроят бежанците дали да се върнат в родината си, или да останат по новата стратегия ", съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров по отношение на програмата за настаняване на украинските бежанци. 
Прочетете още
" Над 8 000 украински бежанци са намерили работа по Черноморието от 20 000 настанени. Все отново сезонът е към края си, по тази причина се надяваме с удължаването на програмата да създадем преход, с цел да може бежанците да намерят нова работа ", сподели още той. 

" Успяваме да наваксаме тази огромна бездна, която имахме при започване на сезона. Печалбите ще бъдат ясни в края на сезона, когато забележим какви са разноските, само че като цяло имаше туристи това лято ", по този начин заключи летния сезон тази година министър Димитров. 

Служебният министър изрази вяра, че обезщетенията за бизнеса ще продължат и отсега нататък. 

" В туризма идващият сезон се възнамерява от тази година, което е доста мъчно. Невъзможно е да знаеш какви ще са цените следващата година, с цел да планираш сезона ", сподели той пред Българска национална телевизия. 

" Не приказвам да се дават пари на калпак, това е доста неверно. Говоря за една резистентност като да вземем за пример твърда цена на тока, газа, което е доста значимо за зимните курорти сега. Тези ограничения или би трябвало да са с дълготрайна визия, или няма да имат резултат ", разяснява Димитров. 

Според министъра на туризма българското Черноморие не е скъпо. 

" Има скъпи заведения за хранене, има и не толкоз скъпи, всичко е въпрос на избор ", съобщи Илин Димитров. 

" Зимният сезон към този момент върви добре, използваме друга методика на рекламата. По думи на сръбския дипломат България в никакъв случай не е била по-добре показана на непознатите пазари. Имаме 30% растеж на записаните туристи ", сподели той. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР