Хотелиерите по Северното Черноморие, които не са приютили украински бежанци,

...
Хотелиерите по Северното Черноморие, които не са приютили украински бежанци,
Коментари Харесай

Засилен интерес към курортите в Северното черноморие за великденските празници

Хотелиерите по Северното Черноморие, които не са приютили украински бежанци, интензивно се приготвят за първите туристи. В Балчик към 40 % от местата в хотелите към този момент са резервирани за Великденските празници, като обичайно ползата е от страна на румънски и български посетители. Заради инфлацията обаче, цените тази година ще бъдат най-малко с 20% по-високи, предава Българска национална телевизия.

Тази година в Балчик чакат повече посетители за Великденските празници спрямо предходната. Според хотелиери, ползата щеше да е по-голям, в случай че беше отпаднало условието за зелени документи към северната ни съседка. " Ще бъдат анулирани от 15-ти май. Какъв е смисълът, какво пречи да бъдат анулирани от 15-ти април, с цел да могат в края на месец април и първоначално, 2-ри май мисля, че беше формален празник в Румъния, нашите посетители да могат умерено да почиват в България. " - пита Виктор Лучиянов хотелиер.

Хотелиерът споделя, че все още в хотела няма анулирани, а единствено отсрочени резервации. " Тези, които са платили авансово, има опция да им върнем парите или да изчакат за последваща година или за края на лятото, в случай че въпреки всичко нещата се трансформират. " - прибавя той.

Засега хотелиерът няма да покачва цените на нощувките, защото се е възползвал от обезщетенията, които страната отпуска поради високите цени на тока. Други притежатели обаче споделят, че са принудени да вдигнат цените поради инфлацията.

" Може би с 20%-25% сме вдигнали цените, с цел да можем да посрещнем качествено туристите, които ще дойдат. Ресторантите ни също подвигнаха цените, отново с към 20%. " - признава Мариана Иванова - шеф на хотел " Ние се опитваме да не вършим фрапантни нараствания на цените, само че въпреки всичко за тази година сред 10% и 20% ще би трябвало да ги вдигнем. " - споделя Сослан Кокаев, шеф на хотел.

Тази година румънските туристи нямат интерес към пакетите " ол инклузив ", споделят хотелиери. " Те търсят свободно посещаване на заведения за хранене, свободно придвижване по исторически забележителности. Това, което предлагаме сега като великденски пакети, са нощувка плюс закуска с формален обяд на самия Великден. " - споделя Виктор Лучиянов, хотелиер Войната в Украйна ще има отрицателни последици за летния туризъм, споделят от сектора. Въпреки това, хотелиерите в Балчик се надяват на добър сезон и споделят, че и тази година ще разчитат освен на летовници от Румъния, само че и от скандинавските страни и от Германия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР