Хотелиерите край Варна очакват румънски туристи за Великден. Гостите ще

...
Хотелиерите край Варна очакват румънски туристи за Великден. Гостите ще
Коментари Харесай

Наплив от румънски туристи очакват хотелите край Варна за Великден

Хотелиерите край Варна чакат румънски туристи за Великден. Гостите ще отседнат във висококатегорийни места за настаняване, които разполагат и със спа центрове.

Освен на румънци, локалните хотели разчитат и на посетители от България, предава Българска национална телевизия.

Хотелите, които ще отворят в курорта “Златни пясъци ”, към този момент се приготвят да посрещнат гостите си за Великден.

" Вече сме съвсем запълнени за трите дни, като сме оставили опция за постоянните ни, директни български клиенти, които по този начин или другояче резервират в последния миг ", споделя Кирил Пантелеев, управител на хотел.

Над 80% от резервациите за Великден са на румънски туристи, останалите посетители са българи.

Според представители на туристическия отрасъл, цените за петзвезден хотел за три нощувки от 14 до 17 април, с включен олинклузив, анимация и тържествени вечери за празника, могат да доближат и 700 лв..

" Държат се на търсене и предложение. След като има кой да заплаща тези цени, естествено, че те са годни. Аз се удивлявам, че спорим. Не можем да ги натискаме цените. Когато търсенето се отдръпна, тогава и цените ще паднат ", споделя проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

По дмите му прилежащите ни страни са извънредно огромна конкуренция за бизнеса.

Не единствено инфлацията и разноските за сила дефинират цените в туризма. Според специалисти, цените в туризма не трябва да се намаляват изкуствено, тъй като това ще се отрази отрицателно на вложенията и на качеството на предлагания артикул.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР