Хотелиери се оплакват, че оповестените в петък данни от РЗИ-Бургас

...
Хотелиери се оплакват, че оповестените в петък данни от РЗИ-Бургас
Коментари Харесай

Хотелиери от залива Вромос: Клиентите ни масово отменят резервациите си

Хотелиери се оплакват, че оповестените в петък данни от РЗИ-Бургас провалят туристическия сезон. По думите им огромна част от техните клиенти към този момент са отменили резервациите си и то с един единствен претекст – съществуването на радиация на плажа " Вромос ".

" За последните няколко дни, откогато беше оповестена информацията по медиите, имам към 20 анулирани резервации ", оплака се един от хотелиерите.

Георги Димитров и Яна Николова от Инициативния комитет към този момент желаеха опрощение от Виргиния Цанова, която е зам.-директор на РЗИ-Бургас, която оповести данните за радиационен гама-фон в залива Вромос 50 пъти над нормата.

" В неделя следобяд събрахме подписка от 600 души с искане до кмета на града да се образува екип от експерт по радиация, правист и пиар специалист, да се направи конференция, на която да бъдат обявени резултатите и оттук насетне, който се заиграе със залива Вромос, да му се търси правосъдна отговорност ", обясни Яна Николова от Инициативния комитет.

" Ежегодно се вършат инспекции на залива Вромос. Винаги има сложена табела там. Радиацията не е 50 пъти над нормата. Радиационният гама-фон е повишен с към два до три пъти ", изясни доктор Георги Паздеров от РЗИ-Бургас.

Хората обаче недоволстват, че ще изгубят клиенти поради информацията за съществуването на радиация в залива и към този момент имат подозрения за какво данните се оповестяват по средата на лятото.

" През последните 28 години в Черноморец от 1 юли до 15 септември има радиация. Къде отива след 15 септември тази радиация? Това е огромният ми въпрос към РЗИ-Бургас. Всичко това е една платена акция. Кой има интерес то това? Вариантите са два – тук да няма сезон и туристите да отидат в Созопол или някой да желае да вземе залива и да го застрои ", разяснява различен хотелиер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР