Хотелиери по Южното Черноморие се заканиха да обжалват поскъпването на

...
Хотелиери по Южното Черноморие се заканиха да обжалват поскъпването на
Коментари Харесай

Хотелиери по Южното Черноморие ще обжалват поскъпването на водата в Бургас

Хотелиери по Южното Черноморие се заканиха да апелират повишаването на водата в Бургас. Браншът е в потрес от фрапантния скок с 60% в разгара на летния сезон.

В момента сме притиснати до стената от галопиращата инфлация, която през последната година смазва бизнеса. Не виждаме никаква помощ от страната, а последната вест за 60% нарастване на водата не е калкулирана, не е планувана. Не можем да прехвърлим този разход върху крайния консуматор. Категорично ще апелираме решението, чакаме помощ от държавното управление, съобщи шефът на хотел в Слънчев бряг Александър Александров.

От локалното ВиК сдружение изясняват скока с огромни неотложни вложения

От КЕВР прецизираха в в детайли известие, че нарастването на цената на водата е калкулирано в капиталовата стратегия на ВиК- Бургас. То е обвързвано с стартирането в употреба на два нови язовира „ Ахелой " и „ Порой ", които е трябвало да обезпечат различно водоподаване при положение на суша по Черноморието.

Уточниха и, че това нарастване е можело да бъде гладко, а не едновременно.

Зам.-председател на БХРА Веселин Налбантов дефинира нарастването като „ потрес и смут ". Днес ще излезем с писмо и търсим правна опция, която да апелираме, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР