Хотелиери по Черноморието все още чакат обещаните им от държавата

Хотелиери по Черноморието все още чакат обещаните им от държавата ...

Лято 2021: Хотелиери по морето все още чакат обещаната помощХотелиери по Черноморието все още чакат обещаните им от държавата Ковид помощи. Извън туристическите дестинации, хотелите в много градове въобще не са успели да се възползват от мярката за компенсация. Туристическият бранш настоява за удължаване на мерките до края на годината.

Атанас Карагеоргиев е управител на хотел по Северното Черноморие. Споделя, че никога ситуацията не е била толкова тежка. Още по темата10 май 2021 14:12218 май 2021 11:50105"В момента държавата, вместо да ни е майка, тя ни е мащеха. 350 000 да имаш да получаваш от държавата си и 1 лев да не получиш. Това е не само неразбиране, това е умишлен рекет",

Той продължава да трупа кредити, за да спаси бизнеса си. Изгубил е вяра в подкрепата от държавата.

"Аз не вярвам в тези мерки. Това е заблуда, нищо сериозно няма", допълни той.

Хотелиерите се надяват мерките да бъдат изплатени по предназначение, но не са особено обнадеждени в настоящата политическа криза.

"Помощта е помощ, когато е необходима. Оправданията бяха, че нямат хора, че било еди какво си", коментира председателят на СХР - Русе Красимир Иванчев.

Според БХРА хотелиерите са особено ощетени. "Хотелиерството не беше компенсирано по никакъв начин. Те не получиха субсидия. Нищо, освен подпомагането на работната сила", добави Атанас Димитров от БХРА.

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg