Хотелиери от Странджа поискаха да бъдат включени в програмите за

...
Хотелиери от Странджа поискаха да бъдат включени в програмите за
Коментари Харесай

Хотелиери от Странджа настояват да бъдат включени в програма за долекуване на COVID-19

Хотелиери от Странджа желаеха да бъдат включени в стратегиите за лекуване и рехабилитация на пациенти, които са преболедували ковид. Те настояват, че регионът е сертифициран за климатолечение.

В предишния век Малко Търново било известно със санаториум за лекуване на бронхити, само че базата в този момент е в съсипия.

Снимка: btvnovinite.bg

Димитър Стоянов се мести със фамилията си поради лечебните свойства на въздуха.

" Когато пристигнах тука през 1989 година, имаше 180 кревати в по този начин наречения тогава профилакториум, а това беше звено за долекуване на неспецифични белодробни болести от вида на астми, бронхити и така нататък ", спомня си той.

Мъжът идва поради дребния наследник, който боледува постоянно от бронхит или пневмония. Детето му стопира да боледува, а той се надява в града още веднъж да проработи санаториумът.

Снимка: btvnovinite.bg

Различни туристически организации се сплотиха с публични писма до Министъра на опазването на здравето с искане Странджа да бъде включена в стратегиите за долекуване на преболедували COVID-19.

Местата за настаняване на туристи са затворени или пред затваряне, като един от хотелите в село Граматиково.

Снимка: btvnovinite.bg

" Много се надявам тази стратегия да подкрепи извънредно доста къщите за посетители, хотелите ", отбелязва Галина Коджабашева, шеф на хотелска база. Готови са да изготвят пакети с нощувка, закуска, обяд и вечеря, а някои оферират фитнес и спа.

От Здравното министерство са приветствали концепцията, следва да се създаде национална стратегия за пациенти с затруднения след COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР