Хотелиери и ресторантьори по курортите да се стягат! България открива

...
Хотелиери и ресторантьори по курортите да се стягат! България открива
Коментари Харесай

Откриваме туристическия сезон на 1 май за хора със зелен сер...

Хотелиери и ресторантьори по курортите да се стягат! България открива туристическия сезон на 1 май. Това заяви министърът на туризма Марияна Николова от обсерваторията Рожен, където придружаваше премиера Бойко Борисов. Всички задгранични туристи, които желаят да посетят България, ще би трябвало да са изкарали вируса, да са имунизирани или да имат негативен PCR тест.

" Взехме решение българският туристически сезон да бъде открит от 1 май 2021 година Ще има ясни правила и ограничения. Утре с моя заповед ще бъдат одобрени ограниченията, които ще касаят местата за настаняване, хранене и забавление. Идеята ни е да открием малко по-рано сезона. Предстоят великденски и майски празници и желаеме всички да приготвят своите пакети. Следващата седмица следва да бъде взето решение от европейския съюз за цифровия документ за ваксина и българското държавно управление поддържа тази позиция ", съобщи Марияна Николова.

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов добави, че страната ни ще обезпечи " зелени коридори " за всички туристи, които желаят да почиват тук. Ще използваме Електронния зелен документ, в който всеки екскурзиант, който желае да посети страната ни ще има три благоприятни условия - да е прекарал вируса и да има антитела, да е бил имунизиран или да показа негативен PCR тест ", съобщи той
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР