Хотели са изправени пред затваряне в курортния комплекс "Чифлик" край

...
Хотели са изправени пред затваряне в курортния комплекс "Чифлик" край
Коментари Харесай

Голямо бедствие в комплекс "Чифлика" в Троян ВИДЕО

Хотели са изправени пред затваряне в курортния комплекс "Чифлик " край Троян. Причината - спряна питейна вода от близо една година. Това обрича локалния хотелиерски бизнес на банкрут.

Девет хотелиери са се обединили и са написали писмо за следващ ВиК проблем.

„ Проблемът е много от дълго време, само че от месец юли 2017г. питейната вода при нас е спряна. Това е направено от компания, която се смята за притежател на водопреносната мрежа. Тези дейности идват в отговор на нашите претенции да се направи законно ВиК сдружение, каквото в курорта няма. Ние желаеме да има регламентирана държавна цена на водата, както и качеството й да бъде следено”, споделя хотелиер.

„ Към този миг в курорта има нелегално ВиК сдружение покровителствано от Община Троян и Басейнова дирекция, като самото то няма никакви документи за благосъстоятелност върху водопровода. Въпреки това, то събира такси от всички нас и това натрупа пропуснати изгоди за може би повече от 1 млн лв., които ние плащаме на това частно сдружение.

То взема решение по кое време и кой ще има вода”, изясни Григорий Костов, хотелиер.

Ралица Немска също споделя, че от две години и половина няма вода. Красимира Михайлова е различен пострадал без достът до вода. Тя споделя, че има разрешителни за топла и студена вода, само че тръбата била срязана.

„ Не знам за какво господата постъпват по този начин и за какво никой не им търси отговорност”, пита Красимира Михайлова.

“Ние няма по какъв начин да продаваме вода, тъй като не сме ВиК оператор. Това оборудване е наша благосъстоятелност и ние го поддържаме само и единствено за задачите на нашия хотел. Имаме позволение до 2026г.”, споделя Владимир Владов, шеф на фирмата-собственик на водопровода.

„ Търсим вид за водовземането, само че единият вид не е утвърден от Национален парк „ Балкан” тъй като реката попада в предпазена зона. Има и други варианти за които се консултираме”, споделя Бистра Чолакова, зам.-кмет на Троян.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР