Хотел за насекоми отвори в Разлог. Той е разположен в

...
Хотел за насекоми отвори в Разлог. Той е разположен в
Коментари Харесай

Защо в Разлог отвориха хотел за насекоми

Хотел за инсекти отвори в Разлог. Той е ситуиран в малко дървено помещение в стволовете на остатъци от дървета.

Един от най-сериозните проблеми, пред които човечеството е изправено в този момент, е изгубването на доста типове инсекти, предизвестяват учените.

В свое проучване за биоразнообразието от 2019-а година Организация на обединените нации сигнализира, че в някои райони на света до 40% от насекомите са застрашени от изгубване. Затова локалната власт в Разлог взема решение да направи за тези типове специфичен хотел, който да им дава условия за естестествена среда на живот, в която да оцелеят. Градът се намира сред три планини и разнообразието от инсекти е огромно.

За построяването на " хотела " се употребяват стволове на дървета, в които се вършат дребни отвори, с цел да може животинките да влизат елементарно. Помещението е разграничено на браншове с условия в тях за всеки тип насекомо. Затова те сами се настаняват, като разпознават своето място.

От хората, които се грижат за хотела, не се изисква доста труд.

Поддръжката е супер лесна. Може да го направи всеки у дома и да създадем едно по-добро място на планетата за нашите инсекти, споделя Радост Катранджиева, полагащ грижи за хотела за инсекти.

Плановете на основателите на хотела са обособените места за животинките да се усилват и да станат процедура и в други градове в страната.

Идеята е да запазим, да научим даже дребните деца и всички други, че даже най-малкото насекомо и мравчица има място в нашия свят и би трябвало да се грижим за тях, споделя Красимира Татарска, пиар на Община Разлог.

Страната, в която обособени места за насекомите има в съвсем всеки град, е Норвегия. Заради ниските температури и бързото изгубване на животинките в скандинавската страна, хотелите за инсекти се усилват с всеки минал ден.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР