Хотел, в който са били настанени около две хиляди души,

...
Хотел, в който са били настанени около две хиляди души,
Коментари Харесай

Страшно е! Хотел с над 2000 гости се срути след земетресението в Китай, 1500 са в неизвестност, трусът може да е бил 7 по Рихтер!

Хотел, в който са били настанени към две хиляди души, отчасти се е сринал след земетресението в провинция Съчуан в Китай, а за момента единствено 500 души са евакуирани, оповестиха локалните пожарникари.

Фоайето на хотела " Тиентай " наоколо до Национален парк Jiuzhaigou се срина след мощните вторични земетресения. Пожарникари и спасители съумяха да извадят част от гостите на паркинга. Достъпът до хотела е усложнен, заради обстоятелството, че се намира в планински терен и пътят е затрупан с камъни.

По-рано Националната комисия за ръководство на бедствията съобщи, че стотици хора може да са починали при земетресението, хиляди може да са потърпевшите. Провинциалното сеизмологично бюро съобщи, че към стотина туристи са под руините в региона на Национален парк Jiuzhaigou. Към момента знаем за пет убити и 88 ранени. Разрушени са 24000 домове.

Земетресението с магнитуд 6,5 настъпили в 21:19 локално време (16:19 MSK) в Jiuzhaigou, провинция Съчуан. По-късно Китайският сеизмологичен център съобщи, че силата на земетресението е била от 7.0 по Рихтер. Последвали са над 100 вторични труса.

Китайският президент Си Цзинпин инструктирал да се направи всичко допустимо, с цел да се спасят допустимо най-вече живота и да се сведат до най-малко последствията от вторичните земетресения.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР