Хоспитализациите с COVID отново скачат: Картите показват къде е най-зле

...
(NEXSTAR) – За втора поредна седмица броят на хората, приети
Коментари Харесай

(NEXSTAR) – За втора поредна седмица броят на хората, приети в болница с COVID-19, се повиши значително, с повече от 12%.

Допълнителни 9056 души са били хоспитализирани с вируса миналата седмица, според данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията – това представлява скок от 12,5%.

Лятната вълна започна преди няколко седмици. Миналата седмица броят на новите хоспитализации се е увеличил с 12,1%.

В около две дузини щата скокът на хоспитализациите е много повече от 12%. Алабама, Аляска, Флорида, Джорджия, Илинойс, Айова, Канзас, Кентъки, Мейн, Мериленд, Масачузетс, Мисисипи, Монтана, Ню Хемпшир, Пенсилвания, Южна Дакота, Върмонт и Уайоминг отбелязаха повече от 20% увеличение на новите хоспитализации с COVID.

Карта: Вашата питейна вода съдържа ли „вечни химикали“?

Ню Хемпшир отчете най-големия скок за една седмица – 96%, или почти удвояване на броя на приетите хора.

Задръжте курсора на мишката върху вашия щат на картата (по-долу) за да видите процентното увеличение на новите хоспитализации за COVID-19 там, където живеете.

Щатите, защриховани в жълто и оранжево, отбелязаха спад на хоспитализациите през последната седмица. Червените щати отбелязаха, че броят на хоспитализираните остава относително стабилен. Тези в лилаво отбелязаха умерено увеличение според данните на CDC, докато тези в синьо отбелязаха значителен скок.

Когато се вгледате по-отблизо, данните за окръг по окръг показват, че скокът не се случва навсякъде по същото време. В рамките на един щат в една област хоспитализациите може да се утроят, докато в другия край на щата по-малко хора със сериозен COVID идват в спешните отделения.

Времето изтича за подаване на документи за споразумение във Facebook за $725 милиона: Как за да изискате плащането си

Щракнете върху картата по-долу, за да я отворите в нов прозорец и да я разгледате по-отблизо.

Джил Розентал, директор на политиката за обществено здраве в Центъра за американски прогрес , каза пред The ​​Hill, че летните скокове на COVID-19 може да са новата норма. „През последните няколко лета имахме лятна вълна от COVID и затова не е изненадващо да видим увеличение на COVID в момента.“

Историята продължава

Докато зимата означава повече хора да общуват на закрито (известно е, че ускорява разпространението на коронавируса), лятото означава повече хора да пътуват и общуват като цяло. Освен това в горещите части на страната хората са по-склонни да общуват и да прекарват времето си в климатизираните помещения, отколкото да са навън.

Вариантът омикрон все още изглежда доминиращ. Според CDC многото подтипове на omicron съставляват 99,9% от случаите.

За най-новите новини, прогнозата за времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР