Хосписът Свети Никола не притежава лиценз за предоставяне на социалната

...
Хосписът Свети Никола не притежава лиценз за предоставяне на социалната
Коментари Харесай

Затварят хоспис за възрастни хора – работел без лиценз, а нечии родители са там

Хосписът " Свети Никола " не има лиценз за даване на обществената услуга " Резидентна грижа ", съобщиха от Агенцията за качеството на обществените услуги пред Българска национална телевизия, по отношение на апела на Община Русе за затваря на общественото заведение.

От там обясниха, че той се ръководи от " ХОСПИС ЦАРИЦА ЙОАННА " ЕООД, вписано в комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенция по вписванията със седалище гр. Търговище. Към сегашния миг обаче Агенцията за качеството на обществените услуги не е издавала лиценз на сдружението за даване на обществени услуги по смисъла на Закона за обществени услуги.

Със заявление от 5 декември 2022 година комерсиалното сдружение е кандидатствало за лиценз за приюта в с. Николово, само че след инспекция, осъществена от Агенцията, им е било отказано. Причините са, че фактическата конюнктура не дава отговор на описаните условия във връзка с обществената услуга в подаденото от претендента заявление във връзка с обществената услуга " Резидентна грижа " за " пълнолетни лица в нетрудоспособна възраст ", както и на стандартите за качество, избрани в Наредбата за качеството на обществените услуги.

Изводът е, че сега приютът в с. Николово работи без лиценз, декларират от Агенцията за качеството на обществените услуги и акцентират, че за това нарушаване на 20 януари т.г. на шефа е формиран акт за административно нарушаване. Оттам предлагат на жителите преди да настанят непосредствен в приют, да създадат информация в уеб страницата на Агенцията дали има лиценз.

От приюта обявиха, че към днешна дата към момента се води правосъдно дело по процедурата за лицензирането им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР