Хосеп Гуардиола може и да е най-успешният мениджър в историята

...
Хосеп Гуардиола може и да е най-успешният мениджър в историята
Коментари Харесай

„Гражданско“ недоволство се надига в Манчестър срещу Пеп Гуардиола

Хосеп Гуардиола може и да е най-успешният управител в историята на Манчестър Сити, само че следващият неуспех в Шампионската лига кара все по-голяма част от почитателите на „ жителите “ да считат, че е време за смяна.

„ Ръководството би трябвало да премисли нещата. Имаме потребност от управител, който да печели на това равнище. Постигнахме всичко на домашната сцена, само че не можем да го създадем в Шампионската лига. Имаме потребност от сходен ментор “, сподели един от правилните фенове на клуба пред talkSPORT.

Гуардиола дойде на „ Етихат “ през 2016 година, като в последвалите 6 години завоюва 3 шампионски трофеи от Висшата лига, 1 ФА Къп, 4 Купи на Лигата и 2 Суперкупи. През актуалната акция тимът му е водач в класирането на британското състезание и има действителен късмет за прибавяне на още един успех. В Европа обаче стигна единствено един път до финала на „ най-престижния клубен шампионат “ през 2021 година, само че го загуби от Челси на Томас Тухел.

Голяма част от критиците на испанския експерт настояват, че той не е кадърен да построи тим от нищото, с цел да го трансформира в доминантна мощ на всички фронтове. Единствените му два триумфа в Шампионската лига датират от 2009 и 2011 година, когато в Барселона изиграха най-силните си години Лионел Меси, Андрес Иниеста, Шави, Дани Алвеш, Серхио Бускетс, Давид Вия и Карлес Пуйол. Все хора, за които Пеп има прекомерно малко заслуга в построяването им като играчи от международна класа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР