Хосе Елиас е пример как може да натрупаш солидно състояние

...
Хосе Елиас е пример как може да натрупаш солидно състояние
Коментари Харесай

Хосе Елиас: Историята на най-неизвестния испански милиардер

Хосе Елиас е образец по какъв начин може да натрупаш солидно положение и да останеш дълго време неусетен. Допреди няколко месеца никой не познаваше историята му.

Днес обаче предприемачът е в светлината на прожекторите, откакто поддържа Жоан Лапорта в акцията му за президент на футболен клуб Барселона през 2021 година, оповестява emprendedores.es. Историята на Хосе Елиас ще прозвучи ненапълно познато и ще въодушеви мнозина да продължат с хъс да преследват задачите си. Неговият генезис е доста непретенциозен. Роден е през 1976 година в Бадалона. Къщата му представлявала тенекиена колиба. За да се къпе, майка му затопляла вода в тенджера на печката на дърва. Днес Елиас може да си разреши всичко. За да стигне до триумфа обаче, пътят не е лек. Много млад стартира да работи, с цел да подкрепя финансово фамилията си. Когато е на 15 години, продава разнообразни артикули на черния пазар. По-късно, откакто приключва компетентност “Индустриално инженерство”, основава първия си бизнес, който му носи облага от 1.5 млн. песети (около 9 000 евро за това време). Животът в беднотия и преждевременната гибел на майката на Хосе, когато той е на 23 години, каляват характера му. Две десетилетия по-късно заема значима ниша в испанския бизнес. Изгражда от нулата огромна енергийна компания. Бизнесът, който прави Хосе Елиас милиардер През 2009 година Елиас основава компанията Orus Energía SL. Три години по-късно купува маркетинговата компания Audax. Обединява ги под името Audax Renovables, която е фокусирана в производството и маркетинга на 100% възобновими енергийни източници.

Един от основните мотори на ослепителния триумф на испанеца е нюхът му за вложения. Самият той изяснява, че главната му активност се състои в “покупка и продажба на компании, които костват избрана сума пари. Аз и моят екип вършим по този начин, че те да станат по-скъпи”. Именно заради това в портфолиото на предприемача ще срещнете известни компании.

Сред последните му инициативи е La Sirena. Веригата магазини за замразени храни беше купена от Елиас през 2021 година за 100 млн. евро. В портфолиото участват още мажоритарни дялове в компанията за инфраструктура Ezentis и Atrys Health - профилирана в областта на прецизните медицински услуги. Каква е рецептата за триумф на Хосе Елиас? Аз съм предприемач в действителния живот. Имам компания, която създава и продава сила от възобновими източници. Имам и компания, която купува замразени артикули и ги продава, споделя Елиас. И двете просперират, защото предприемачът съумява да увеличи цената им. Те работят на облага и са скъпи за пазара.

Хосе Елиас и футболът
Това, което направи Хосе Елиас в действителност прочут през последните месеци, е финансовата поддръжка, която обезпечи на Жоан Лапорта в конкуренцията му за президент на футболен клуб Барселона. Предприемачът извади на тезгяха над 124 млн. евро. С такава постъпка няма по какъв начин да не бъдеш блестящо осветлен от прожекторите. Независимо дали ти харесва или не.
Животът на Хосе Елиас като милиардер От много време насам Елиас няма финансови паники. Въпреки това тежкото му детство му е оставило в завещание някои привички. Един от тях е непрекъснатото вглеждане в цените в менюто на ресторанта. Днес испанецът угажда на всичките си прищявки. Живее в първокласно имение в Барселона, има хеликоптер и е буен фен на първокласните транспортни средства. Позволява си да сменя Ferrari-то с ново всяка година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР