Хормон, присъстващ в човешкото тяло, може да се използва за

...
Хормон, присъстващ в човешкото тяло, може да се използва за
Коментари Харесай

Големият хормонален пробив би могъл да „спре Алцхаймер по пътя си“, казват учени

Хормон, присъстващ в човешкото тяло, може да се употребява за прекъсване на ранен етап на заболяването на Алцхаймер по пътя му, оповестиха учени.

Изследователи от университета в Дънди откриха, че дребна част от потискащия апетита хормон, наименуван лептин, който участва във всеки, може да има трагични резултати върху мозъка, в това число прекъсване на развиването на заболяването на Алцхаймер в най-ранните й стадии.

Тестовете им демонстрират, че лептинът може да понижи резултатите на два токсични протеина в мозъка, наречени амилоид и тау, които се натрупват и водят до загуба на паметта и развиване на заболяването на Алцхаймер. Професор Джени Харви, който управлява проучването, сподели: „ Ние работим на равнище синапси, които са информационните точки в мозъка, защото синапсите се засягат при започване на болестния развой, когато заболяването на Алцхаймер е към момента обратима.

„ Нашето проучване демонстрира, че лептинът може доста да забави или даже да спре развиването на заболяването. Открихме, че използването на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР