Хоризонталната маркировка, положена в ремонтирания участък на автомагистрала Тракия между

...
Хоризонталната маркировка, положена в ремонтирания участък на автомагистрала Тракия между
Коментари Харесай

АПИ не откри проблем с качеството на ремонтирания участък на „Тракия“

Хоризонталната маркировка, положена в ремонтирания сектор на автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора, все още подсигурява сигурността на придвижването. Това е открила инспекция на представители на Министерството на районното развиване и благоустройството посредством Агенция " Пътна инфраструктура " и Института по пътища и мостове, които са се отзовали на покана от Европейския център за транспортни политики за премерване на дневната и нощната видимост на маркировката при 208-ми км на автомагистралата в дясното платно за Бургас, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.
Още по тематиката
Движението по правата беше пуснато на 16 юли т.г.

След инспекция на документа за калибриране (точност на измерването) на ретрорефлектометъра на ЕЦТП е било открито, че апаратът е съответно калибриран и измерените стойности са според дадените в документа.

При измерванията на характерностите на маркировката е било установено, че дневната видимост дава отговор на условията при започване на употребата, сподели н.с. Дафинка Пангарова от Института по пътища и мостове.

Нощната видимост при влажни условия е над условията, а нощната видимост за суха настилка е под условията за начална употреба, само че над условията за безвредна употреба /над 150 миликандела за разкош на кв. м, което е мерната единица за коефициент на бляскавост при назад отражение/, е подчертала Дафинка Пангарова.

Тъй като маркировката е пусната в употреба на 16 юли, би трябвало да се изчака до 10-14 дни за настоящо премерване, според стандарта БДС EN1436 и да се направи премерване на задоволителен брой представителни сектори с нужната статистическа обработка и несигурност на измерванията, е обяснил специалистът от ИПМ.

След разбор на получените резултати и при определяне на несъответствия с нормативните условия изпълнителят на полагането на маркировката ще извърши премаркиране, според гаранционните условия на контракта, съобщи шефът на дирекция " Поддържане на пътната инфраструктура " в АПИ инж. Даниел Иваничков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР