Хорхе Масвидал не се израдва на най-голямата победа в кариерата

...
Хорхе Масвидал не се израдва на най-голямата победа в кариерата
Коментари Харесай

Лекар развали страховитата битка за колана най-големия гадняр на UFC 244

Хорхе Масвидал не се израдва на най-голямата победа в кариерата си, а публиката трябваше да възроптае против спорното решение в главната борба на галавечерта UFC 244 в " Медисън Скуер Гардън ". Нейт Диас искаше да продължи срещата и след третия рунд, само че докторът в залата посъветва рефера Дан Миралиота да спре борбата, тъй като дясното око на боеца бе подуто. Тъй като то не бе изцяло затворено и Диас имаше видимост, той показва страховит дух и искаше да продължи, само че лекарското решение надви. Масвидал, Диас и почитателите въобще не харесаха развоя на събитията, само че въпреки всичко Дуейн Джонсън - Скалата връчи специфичния колан за " най-големия гадняр " в осмоъгълника на спечелилия от Флорида.

B.M.F.@TheRock wraps the belt around @GamebredFighter #UFC244 pic.twitter.com/U6JopuX66D
— UFC Aus/New Zealand (@UFC_AUSNZ) November 3, 2019

Масвидал направи същия заход за летящо коляно в началните секунди, с което препарира Бен Аскрен преди няколко месеца, само че Диас беше подготвен и с жестове сподели на противника си, че няма да се хване на въдицата. Масвидал притисна до оградата съперника си и го засипа с колена и лакти, като с хайкик го разкървави над дясното око и го повали на земята. Последва мощен граунд-енд-паунд, само че даже съществено окървавен, Диас откри метод да се защищити и да преживее бурята. Масвидал загуби самодейността си и подходи много деликатно, тъй като осъзнаваше какъв брой е добър на земя Диас, като гледаше просто да не му оставя късмет да се изправи. Реферът Дан Миралиота рестартира борбата в стойка, а Диас опря до решетката съперника си, само че скоро Масвидал го превъртя. Нейт пласира мощно ляво и дясно кроше в лицето на съперника, който обаче само раздаде въздушни целувки на публиката. Двамата продължиха в клинч до оградата, а до края на рунда никой не пласира важен удар, като се изключи ляво кроше в актива на Диас.

Just Nate Diaz doing Nate Diaz things. @NateDiaz209 #UFC244 pic.twitter.com/xujdDMFz1R
— UFC Europe (@UFCEurope) November 3, 2019

Нейт беше по-активен при започване на втората част със страйкинга, а Масвидал гледаше да отвърна с единични удари. Двамата започнаха замени, само че без комбинации. Уличният войник от Флорида разклати съперника с дясно кроше, при което Диас още веднъж се озова на земята и привика Масвидал за борба в гард, единствено че такова нещо не се случи. След изправянето се получи нов клинч и още веднъж преимуществото бе на страната на Хорхе във връзка с вкарани лакти и колена.

Диас забави темпото и съвсем обърна тил на съперника си, който се възползва за още попадения в главата му, като го и притисна на оградата. Масвидал реализира тейкдаун, само че Нейт се защитаваше добре и се изправи, като опита да го превърти и съумя 30 секунди преди края на рунда. Диас заключи крайници на противника със своите долни крака, само че сирената се намеси преди да стане с напрежение.Масвидал стартира с тежко дясно кроше и непряк кик, само че Диас отвърна с тройна композиция с юмруци в главата. Уличният войник от Маями вкара следващо ляво кроше и притисна съперника до оградата за къс клинч, само че от него никой не извлече дивиденти. Последваха замени на десни и леви крошета, а дясното око на Диас започваше да се затваря.

Диас не можа да реализира тейкдаун от два опита при дълъг клинч, след което самичък пожела да падне на земята по тил и да поеме малко граунд-енд-паунд. Масвидал се отбрани от триъгълник с крайници, като двамата си размениха няколко удара вид " чук " до сирената.

WOW!!!

The doctor stops the fight, but Jorge Masvidal and Nate Diaz are all class and love the respect between both these guys.

MASVIDAL is the new BMF champion#RESPECT #UFC244 pic.twitter.com/UE50sK5RJK
— MMA India (@MMAIndiaShow) November 3, 2019

За страдание на всички фенове, по съвет на лекаря в залата борбата бе прекъсната преди началото на четвъртия рунд, тъй като дясното око на Диас бе мощно подуто. Нейт няколко пъти сподели на доктора, че е добре, само че макар че окото не бе затворено и боецът имаше видимост, реферът Миралиота постави несвоевременен край. Публиката напълно резонно възропта, както и двамата бойци, само че решението бе финално.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР