Хорхе Лоренсо заяви, че е благодарен на Марк Маркес, тъй

...
Хорхе Лоренсо заяви, че е благодарен на Марк Маркес, тъй
Коментари Харесай

Лоренсо благодари на Маркес, че не попречи на преминаването му в Honda

Хорхе Лоренсо съобщи, че е признателен на Марк Маркес, защото не му е попречил на прекосяването в Honda. Лоренсо изненада всички от падока на MotoGP през юни с новината за контракта си с Honda за идващите два сезона в шампионата, замествайки пенсиониращият се Дани Педроса.

Петкратният първенец нямаше изключително доста варианти след 2018-а, защото Ducati взеха решение да го заменят поради дългото време без предстоящите резултати.

" Маркес много има вяра в себе си и не желае да демонстрира недостатъци. На него дължа обстоятелството, че Honda подписаха с мен и съм му признателен, тъй като тогава бях в сложен интервал. Чувствам се по-добре отвсякога и щеше да е срамно да кажа довиждане при такива условия ", разяснява Лоренсо в изявление пред Autosport.
Marquez & Lorenzo: burying the hatchet

After that first corner crash, things got a little heated. Now, they’ve cooled off…#MotoGP | https://t.co/ssK11mHWlR pic.twitter.com/pneSiBjKqv
— MotoGP™ (@MotoGP) September 25, 2018
Настоящият сезон на Лоренсо с Ducati бе изпълнен с върхове и спадове, които в последна сметка накараха италианският отбор да вземе своето решение. Хорхе стартира едва годината, след това завоюва три победи – на " Муджело ", " Барселона " и " Ред Бул Ринг ", само че след последния си триумф не е отбелязвал точки. В двете надпревари след Гран При на Австрия Лоренсо катастрофира, а в Тайланд не взе присъединяване поради травма. Пилотът има вяра, че уроците, които е научил по време на двете си сложни години в Ducati ще му оказват помощ да се приспособи по-лесно към мотора на Honda.

" Аз бях надалеч отвън моята зона на комфорт, трябваше да трансформира себе си, с цел да бъда бърз още веднъж. Това ми даде някои нови умения. Със сигурност ще бъде потрес, когато се кача на мотора за първи път, вижте единствено разликата в размерите. Моторът на Honda е доста по-малък от Ducati, което носи и положителни, и неприятни страни ", добави Лоренсо.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР