Хорацио Пагани представи последното си творение, което, както виждате, е

...
Хорацио Пагани представи последното си творение, което, както виждате, е
Коментари Харесай

Pagani Imola Roadster e с 850 к.с., 1100 Нм и тегло 1260 кг

Хорацио Пагани показа последното си създание, което, както виждате, е същински гуляй за сетивата. Наречено Imola Roadster, новият хиперавтомобил е кабрио продължение на купето Imola, което бе показано през 2020 година Този извънреден кабриолет ще бъде създаден в тираж от единствено 8 бройки.

Но, вместо да създадат просто кабриолет въз основата на купето Imola, основано в чест на именитата италианска писта, Pagani подхваща по-радикален метод. Специалистите на компанията комбинират технологията на Huayra Roadster BC и с дизайна и аеродинамичния капацитет на пистовото оръжия Huayra R. Резултатът е доста по-модерен и сложен модел от просто открита версия на Imola.

Imola Roadster е планиран за реализиране на 600 кг притискаща мощ при 280 км/ч, с цел да се подсигурява сигурност и надеждно държание при всевъзможни обстановки.

Докато една част на екипа се пробва да добави тегло с въздуха, друга част се пробва да го понижи посредством новаторски материали. Монококът е направен от материалите Carbo-Titanium HP62-G2 и Carbo-Triax HP62, като даже боята Acquarello Light оказва помощ да се понижи тежестта с 5 кг. Крайният резултат е, че Imola Roadster тежи едвам 1260 кг.

След това на сцената излиза еволюция на 6,0-литровия Pagani V12, особено планиран за италианците от Mercedes-AMG. В този случай той генерира 850 к.с. и 1100 Нм, които се транслират на пътя чрез 7-степенна секвенциална трансмисия Xtrac.

Още за модела четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР