Хорацио Пагани представи новото си творение - моделът Utopia, който

...
Хорацио Пагани представи новото си творение - моделът Utopia, който
Коментари Харесай

V12 с 864 конски сили и „,ръчка“: Това е хиперавтомобилът Pagani Utopia

Хорацио Пагани показа новото си създание - моделът Utopia, който заменя Huayra. Марката Pagani не последва общата наклонност на електрификация и сътвори типичен хиперавтомобил с мощен шестлитров V12 мотор от Mercedes-AMG.
`V12

Въпреки това представянето не мина без непредвидени обрати. Най-интересното е, че взаимно с V-образния дванайсетцилиндров битурбо мотор работи нова седемстепенна механична скоростна кутия Xtrac, която е ситуирана напречно, а не надлъжно.
`V12

На клиентите се предлага избор сред роботизирана версия на трансмисията и напълно механична. Създаването на Utopia лишава шест години. Хиперавтомобилът заимства името си от едноименния труд на британския мъдрец Томас Мор (1478–1535), оповестен за първи път през 1516 година, и резервира дизайнерските характерности на своите прародители.
`V12

Това към момента е двуместен автомобил със приблизително ситуиран мотор с леко изнесена напред кабина, външни огледала с тънки стебла и " четирицевна " титаниева изпускателна система. Монококът е изработен от композитни материали, в това число личния Carbo-Triax HP62, който към този момент се е потвърдил при Pagani Huayra Tricolore и Huayra R.
`V12

За външните панели е употребявано ново въглеродно влакно, което при същата компактност е с 38 % по-твърдо. Иновацията разполага и с алуминиево окачване на двойни носачи с електронно следени амортисьори, а измежду аеродинамичните детайли може да се означи задно крило с две преносими секции, вградени в кърмата.
`V12

От Pagani означават, че Utopia превъзхожда своите прародители по аеродинамична успеваемост. Вече познатият шестлитров V12 битурбо мотор от Mercedes-AMG, който става малко по-мощен, задвижва хиперавтомобила. Той развива мощ от 864 конски сили против предходните 840 коня. Максималният въртящ миг е 1100 Нм и е разполагаем при 2800 об/мин.
`V12

Скоростната кутия Xtrac е в същия блок с диференциал с електронно ръководство. На първия стадий от продажбите, който е плануван да стартира в средата на идната година, на клиентите ще бъде препоръчана роботизирана версия на тази кутия с един съединител с три плочи, а по-късно ще стане налична и напълно механичната.
`V12

Цените към този момент са оповестени: Utopia, която ще бъде пусната в тираж от 99 екземпляра, коства 2.15 милиона евро преди налозите. С в допълнение съоръжение цената ще се усили до 2.6 милиона евро. Дори и да имате тези пари обаче към този момент е невероятно да се купи тази кола, защото всичките 99 екземпляра са разпродадени преди премиерата.
`V12

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР