Хората в цяла Европа ще умират от Covid-19 като пряка

...
Хората в цяла Европа ще умират от Covid-19 като пряка
Коментари Харесай

Британски професор: Хората в Европа ще умират от нелогичното спиране на ваксинацията

Хората в цяла Европа ще умират от Covid-19 като директна последица от решението да се спре имунизацията AstraZeneca , сподели специалист от комисията по имунизация на Обединеното кралство, пред " Добро утро, Англия " на БиБиСи.

Професор Джеръми Браун разяснява, че ходът на европейски страни да преустановят имунизацията заради опасения от кръвни съсиреци е " неуместен " и " абсурден ".

Проф. Браун, съветник по респираторна медицина и член на Съвместния комитет по имунизация и имунизация (JCVI), съобщи, че се тормози, че решението може да усили броя на хората, които се двоумят да се имунизират .

" Съществува опасението, че това, което се случва в Европа, може да направи хората в Обединеното кралство по-малко уверени във имунизацията AstraZeneca, излишно, тъй като тя е изцяло безвредна ", сподели той.

Ваксината е дадена на към 11 милиона души в Обединеното кралство " и не са докладвани съществени странични резултати ", добави той. " Объркващо е за какво толкоз доста страни са решили да спрат да употребяват имунизацията. Много от тези страни минават през трета вълна и като спрат да употребяват имунизацията, в действителност безусловно основават повече проблеми . "

" Ако не използваме имунизацията, това непосредствено ще докара до нараснала периодичност на зараза на Covid и хората ще умрат вследствие на тези решения . "
 Повечето германци утвърждават решението да се спре имунизацията на AstraZeneca
Повечето германци утвърждават решението да се спре имунизацията на AstraZeneca

54% от респондентите смятат за вярно решението на здравния министър Йенс Шпан

Швеция и Латвия следват страни, в това число Германия, Франция, Италия и Испания, които краткотрайно преустановяват имунизацията с AstraZeneca поради няколко известия за кървене, кръвни съсиреци и невисок брой тромбоцити.

Част от фокуса е върху Германия , където чиновници са получили общо седем известия за кървене и форма на тежка церебрална венозна тромбоза , обвързвана с ниски тромбоцити. От седемте души трима са умряли и всички са на възраст сред 20 и 50 години, оповестиха чиновници.

Шестима от хората са имали избрана форма на церебрална венозна тромбоза, наречена синусова венозна тромбоза, и всички те са " дами от по-млада до междинна възраст ".

В Италия министърът на опазването на здравето Роберто Сперанса съобщи, че той и други европейски страни се надяват, че Европейската организация по медикаментите , която би трябвало да се произнесе в четвъртък, ще даде " нужните уточнения и уверения ", с цел да стартира още веднъж използването на имунизацията.

Междувременно френският министър председател Жан Кастекс съобщи, че е подготвен да вземе AstraZeneca и желае да показва на своите съграждани, " че имунизацията е изходът от тази рецесия ".
 Ваксината на AstraZeneca е безвредна, разгласи ЕМА преди окончателното умозаключение
Ваксината на AstraZeneca е безвредна, разгласи ЕМА преди окончателното умозаключение

Емър Кук добави, че резултатите от инспекцията ще бъдат обявени в четвъртък следобяд

Проф. Браун разяснява, че кръвните съсиреци, обявени в Европа, са " доста, доста редки събития, които могат да се появят при трима или четирима души на милион имунизирани хора.

" И въпреки всичко, въпреки това, в случай че ваксинирате милион души с имунизацията AstraZeneca, ще спасите хиляди живота . "

" Те са извели защитния принцип да не предизвикват щета и са го употребявали по неверен метод - като не употребяват имунизацията, до момента в който в действителност би трябвало да продължите да употребявате имунизацията, в случай че няма в действителност основателни аргументи да не го създадат. "

Проф. Браун съобщи, че не има вяра, че съсиреците, обявени в Германия, " по този начин или другояче ще се окажат свързани с имунизацията - това е необикновено рядко събитие. Не знаем какъв брой постоянно се случва, даже хората да не са имунизирани ".

" Това е фактически затруднение от самата остра зараза на Covid и затова е доста, доста рядко и е малко евентуално да бъде обвързвано с имунизацията. Не е рационално да се употребява това като причина за прекъсване на използването на имунизацията, когато знаем, че имунизацията предотвратява 85% до 90% постъпване в болница . "
 Съединени американски щати не открива проблем с ваксини като Европа
Съединени американски щати не открива проблем с ваксини като Европа

Фаучи: Не правете същите неточности като Европа, която се бори с трета вълна, ваксинирайте се и прилагайте ограничения

По-късно той съобщи пред предаването " Днес " на БиБиСи Радио 4, че опасенията, повдигнати в Германия, са " пресилени ".

" Не виждам възможност да бъде обвързвано с имунизацията нито механично. Не разбирам за какво се случва това. За мен това не наподобява по никакъв начин разумно, тъй като знаем, че имунизацията работи ... Това е необикновено ефикасна ваксина и предотвратявате смъртните случаи . "

Професор Браун добави, че като спрат имунизацията, европейските страни " ще стигнат до повече болести и повече смъртни случаи " от ковид, в сравнение с биха могли да предотвратят заради " малко евентуалната " обстановка с нараснал риск от формиране на кръвни съсиреци.

Това, което вършат в Европа " не е разумно ", разяснява той.
 Половината британци с минимум една доза от ваксина против COVID-19 до края на седмицата
Половината британци с минимум една доза от ваксина против COVID-19 до края на седмицата

Лондон отново увери, че имунизацията на AstraZeneca е безопасна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР