Хората в Северна България са възмутени от новото разписание на

...
Хората в Северна България са възмутени от новото разписание на
Коментари Харесай

Пътниците гневни: Спират влакове в Северна България

Хората в Северна България са възмутени от новото разписание на БДЖ, съобщи Нова телевизия. Възможно е част от влаковете да спрат. 

По време на публичното разискване, което се организира в Горна Оряховица, пасажери показаха своето недоволство и проведоха протестни подписки, като те бяха подкрепени и от общинските кметове и регионалните шефове.

Една от засегнатите гари е тази в Троян, като тя е последна спирка на маршрута Свищов-Левски-Троян. Влаковете, които тръгваха през деня бяха четири, само че по новото разписание, което би трябвало да влезе в действие от 15 декември, са два. Местната власт и жителите готвят протестна декларация. Такава беше гласувана през днешния ден и в Генерал Тошево, като там тя е поддръжка от 1500 души.

По думите на ръководителя на профсъюз " Железникари "  Петър Бунев хората в тази част на България ще бъдат ощетени, като той посочи, че както затвориха учебни заведения, детски градини, така спре ли и гарата - това са обречени градове и села.

Бунев акцентира, че българската железница постоянно е работела на загуба и е на мнение, че няма по какъв начин да няма връзка със столицата.

Според него Планът за възобновяване ще се провали, а по него има изискване, че 2026 година би трябвало да бъде доставен преносим състав. Все отново ръководителят на профсъюз " Железникари " посочи, че постоянно може да се откри решение, в случай че има благосклонност. Областните шефове би трябвало да сезират министъра на превоза, тъй като въпросът е политически.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР