Хората в пострадалите карловски села имат нужда от хора, които

...
Хората в пострадалите карловски села имат нужда от хора, които
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ускоряваме дейностите по разчистване на наводнените карловски села


" Хората в потърпевшите карловски села имат потребност от хора, които да им оказват помощ, с цел да продължат живота си на чисто и да не газят тиня, влизайки в домовете си. За да ускорим възобновяване след потопа, държавното управление дружно с регионалния шеф на Пловдив, кметовете на общини и на обитаеми места, продължаваме с повече хора и техника разчистването на Богдан, Каравелово и Слатина ".

Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание. Донев осведоми, че през днешния ден кабинетът ще отпусне в допълнение 200 000 литра вода от държавния запас за потърпевшите карловски села.

" За нас е значимо колкото се може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората там. Още на следващия ден ще се включат в допълнение 400 военни и техника. В петък чиновници от регионална и общинска администрация в Пловдив и прилежащите области, ще са в наводнените села, с цел да продължат разчистването. В почивните дни, както нормално, ще се причислят и доста доброволци от цялата страна ", сподели Гълъб Донев.

Той изрази благодарността си към всички българи, които от 2 септември живеят с хората в Карловско и оказват помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР