Хората в наводнените карловски села са пред епидемиологичен взрив, съобщават

...
Хората в наводнените карловски села са пред епидемиологичен взрив, съобщават
Коментари Харесай

Пред епидемиологичен взрив са наводнените карловски села

Хората в наводнените карловски села са пред епидемиологичен гърмеж, оповестяват локални поданици.

" Епидемиолозите, дето люто се разправяха с стилния вирус и всичките му разновидности, да посетят засегнатите села, тъй като те са пред епидемиологичен гърмеж, и да изготвят наставление и проект за деяние. РЗИ - Пловдив са издали наставления ", сподели локална жителка, само че добавя, че не вижда действителни дейности.

На 11-ия ден от бедствието няма вода в трите най-засегнати села Каравалово, Богдан и Слатина. В с. Каравелово е имало една химическа тоалетна, на 10-ия ден са докарали още няколко.

Хората се притесняват от разпространяване на хепатит.

В същото време до момента в който от военното министерство пишат, че над 120 бойци не престават да оказват помощ на хората в засегнатите селища, в делничния ден липсват машини за почистване на калта.

От общината и спешния щаб приканват притежателите на едра, междинна и малогабаритна техника да се свържат с Общината, само че на хората това им звучи несериозно. " Та, белким общината не знае кои компании имат такава техника и не ги е потърсила до момента, а чака компаниите да се самопредложат ", питат локални поданици.

Докато хората се борят да спасят домовете си и да оцелеят в предизборната обстановка след фотосите на политици с лопати в наводнените села се чака естествен избирателен развой. Това стана ясно от думите на представителя на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева, представена от БНР.

Тя напомни, че е обвързване на локалната власт да обезпечи пространства за изборни секции.

" До момента в ЦИК няма въпрос, обвързван със усложнения на организацията след наводнението. Компетентна по тези въпроси е локалната Районна изборна комисия ", уточни Матева пред публицисти.

Тя разясни, че все още не е несъмнено дефинитивно какъв брой ще са машините за гласоподаване в страната. Ясно е единствено какъв брой ще са спомагателните устройства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР