Хората в Ливан се събудиха в две различни часови зони

...
Хората в Ливан се събудиха в две различни часови зони
Коментари Харесай

Хората в Ливан се събудиха в две различни часови зони

Хората в Ливан се разсъниха в две разнообразни часови зони на фона на спор сред политическите и религиозните управляващи за това по кое време стрелките на часовника би трябвало да се завъртят напред.

Служебният министър-председател Наджиб Микати разгласи, че лятното часово време ще стартира в края на Рамазана през идващия месец, което ще разреши на мюсюлманите да пресечен ежедневния си пост по-рано.

Но християнските управляващи настояха за промяна на часа в последната неделя на март, както се случва през множеството години. Много предприятия последваха този образец.

Спорът илюстрира дълбокото разделяне в страната, в която християнски и мюсюлмански фракции водеха революция в края на 70-те и 80-те години на ХХ век. И до през днешния ден политиката там е белязана от разногласията сред религиозните групи.

В четвъртък Микати, мохамеданин сунит, разгласи решението си да отсрочи началото на лятното часово време за 20 април. Той не уточни причина за този ход, само че съгласно доста коментатори това е метод да усили известността си по време на Рамазана (б.р. – мюсюлманският заветен месец стартира на 22 март и завършва на 21 април).

Ако часовото време остане непроменено, мюсюлманите ще могат да пресечен поста си с един час по-рано – към 18:00 ч. вместо в 19:00 ч., когато слънцето залязва.

Влиятелната ливанска християнска маронитска черква обаче съобщи, че няма да се съобрази с решението, като го назова „ изненадващо “.

Няколко огромни ливански организации също взеха решение да го пренебрегват. Два новинарски канала, LBCI и MTV, реалокираха часовниците си напред рано в неделя.

Middle East Airlines, националният транспортьор, реши да направи компромис. Той съобщи, че часовниците и другите му устройства ще останат на зимно часово време, само че часовете на полетите му ще бъдат поправени, с цел да се избегне нарушение на интернационалните написания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР