Хората в Гърция се събудиха днес в още един ден,

...
Хората в Гърция се събудиха днес в още един ден,
Коментари Харесай

Нашият край е близо: Огненото бедствие в Гърция няма край

Хората в Гърция се разсъниха през днешния ден в още един ден, който приличаше на пъкъла на Земята в някои региони, до момента в който горските пожари продължиха да бушуват в южната ни съседка, осведоми ДПА.

" Ние сме сами. Нашият край е близо ", оплака се Янис Коциас, кмет на застрашения град Истиая пред гръцката телевизия Skai.

Пристанищният град се намира в северната част на Евбея, вторият по величина остров в Гърция, който беше място на някои от най-тежките пожари този сезон.

Положението беше малко по-добро на Пелопонеския полуостров, където пожар гори южно от град Мегалополис, а различен в западната част на полуострова се движи във вътрешността в мощно залесената област Аркадия, покрай Олимпия.

Регионалният кмет упорства за по-голяма въздушна поддръжка за битка с пожарите и разкритикува остро решенията да се оставят противопожарни самолети покрай Атина, като по този метод се разрешава пожарите да бушуват отвън надзор в други елементи на страната.

Появиха се информации, че през днешния ден обстановката се е нормализирала на север от Атина, като пожарните екипи оповестяват, че са съумели да потушат някои по-малки пожари.

При това, екипите, изследващи обстановката на север от Атина, обявиха, че са преброили към 300 къщи и промишлени здания, унищожени при пожарите, и споделиха, че ще са нужни към 15 дни за възобновяване на зареждането в района. Водните услуги към момента не са изцяло възобновени.

Пожарите привлякоха интернационално внимание и притегли екипи от противопожарна помощ от цяла Европа и Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР