Хората в България държат достатъчно много пари в банките -

...
Хората в България държат достатъчно много пари в банките -
Коментари Харесай

Българите държат над 70 млрд. лева в банките

Хората в България държат задоволително доста пари в банките - общо привлеченият запас е над 70 милиарда. За страната ни това е връх, само че никога не сме феномен - просто вървим в крайник с стопанската система. Това съобщи Петър Андронов, ръководител на Асоциацията на банките в България.
Българска народна банка има добра памет - сред 2005 и 2007 имаше взрив на кредитирането поради цените на недвижимите парцели, напомни Петър Андронов. В момента в някои градове има известно повишение на цените на парцели, което е обвързвано с кредитирането, само че желанието на Българска народна банка е да се повтори сюжета от преди 10 години, добави той, само че посочи, че ситуацията е по-леко оттогава.
За да върви стопанската система, хората би трябвало освен да икономисват, само че и да използват, сподели още Андронов пред Българска национална телевизия. Така той изясни ниските лихви върху депозитите.
Българските банки ще стават все по-малко, предвижда банкерът. Това съгласно него е натурален развой на уедряване, при който пазарът се господства от няколко огромни банки. Той добави, че сходно състояние е белег за зряла стопанска система. Окрупняването на капитала, което е резултат от сливането на банките, води до по-голяма непоклатимост, изясни Андронов.
Желанието на България да се причисли към еврозоната не значи, че това ще стане, даже да сме подготвени в огромна степен и голям брой покупко-продажби да се правят в евро, изясни Андронов. Въпросът е в равнището на доверие, което страните от еврозоната имат към България.
Според Андронов има сериозен проблем с качеството на образованието за младежите, както и с оценката на знанията им. Той уточни незадоволителния брой на младите, както и некачественото им или непрактично обучение, като главен проблем пред развиването на българската стопанска система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР