Хората уважават българската армия и разчитат на нея. Притесняват се

...
Хората уважават българската армия и разчитат на нея. Притесняват се
Коментари Харесай

Военният министър каза ще изкара ли COVID-19 танковете по улиците

Хората почитат българската войска и разчитат на нея. Притесняват се някои политици в Народното събрание от опозицията, които спекулират с тематиката. Това сподели пред bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

„ Армията няма да тръгне с танковете по улиците, както се спекулира. Не може да приказваш сходни нелепости от трибуната на Народното събрание, когато текстовете какво ще прави тя са ти пред очите. Вътре написа – контролно-охранителни функционалности. Армията ще поеме от полицията някои от значимите инфраструктурни обекти за защита “, изясни Каракачанов.

„ Ние се борим не с външен съперник, а с вирус – няма потребност от танкове “, добави той, пояснявайки, че може да се наложи част от военната техника да се придвижват дрехи, храни и така нататък

Армията ще има право също по този начин да задържа и да предава арестуваните на полицията. Да взе участие в защитата на публичния ред, да управлява придвижването, както и да ревизира документи за идентичност.

„ В това няма нищо ненормално, когато виждаме, че полицията се задъхва. Тя има извънредно доста работа “, сподели Красимир Каракачанов.

По отношение на учението, което бе извършено в „ Арена Армеец “ и при което залата бе превърната в полева болница, военният министър изясни, че още три такива ще бъдат извършени в други градове в страната - Пловдив, Варна и Русе. Те ще са в зали, които не действат поради ограниченията.

Част от признатите ограничения на държавното управление е и тази, че хората под карантина ще бъдат следени посредством мобилните си телефони, до момента в който отпадне наложителната им изолираност.

„ Има случаи, които бягат и не желаят да се съобразят с ограниченията. Ако някой инфектиран реши, че може да си играе с живота на другите, какво би трябвало да го вършат институциите? Следенето значи не да ви слушат диалозите и да ви четат SMS-ите, а да се вижда къде се движите “, разяснява Каракачанов.

Той съобщи, че най-вероятно изключителното състояние в страната ще бъде удължено и прикани към успокоение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР