Хората трябва да се въздържат от алкохол най-малко по 2

...
Хората трябва да се въздържат от алкохол най-малко по 2
Коментари Харесай

Два дни на седмица без капка алкохол

Хората би трябвало да се въздържат от алкохол минимум по 2 дни на седмица, поучава отчет на Комитета по науката и технологиите към британския парламент, представен от Би Би Си.
Изявлението е утвърдено от благотворителни организации и публични здравни специалисти.

Още през 1987 година е открито, че мъжете не би трябвало да употребяват повече от 220-250 гр алкохол на седмица, а за дамите границата варира сред 150 и 180 гр.

През 1995 година цифрите се трансформират. Мъжете са посъветвани да се лимитират до 35-40 гр дневно, а дамите – до 25-30 гр. Нещо повече - прокарва се изказванието, че в случай че се прекали с алкохола, организмът ще се възвърне за цели 48 часа. Това увеличение в лимита по-късно било отхвърлено.

Смята се, че новината за „ 2 дни на седмица без алкохол ” ще укрепи смисъла на различен апел – алкохолът кардинално да се откаже. Специално внимание се отделя и на случаите с възрастните хора, децата и бременните дами.

В отчета се преглежда и казуса с незнанието на хората за това какъв брой алкохол съдържа питието им.

Председателят на Комитета, Андрю Милър, споделя, че „ Наръчниците за алкохол са основни за държавното управление и напъните му за битка с несъразмерната приложимост на алкохол. Важно е,  че те дават настояща информация и хората знаят по какъв начин да ги употребяват. ”

Алън Майрън-Дейвис, професор по публично опазване на здравето, споделя, че за казуса се приказва доста, само че е нужна по-голяма изясненост. Професор сър Иън Гилмор от „ Алкохол хелт ълайънс ” във Англия споделя, че един подобен отчет е важен и потребен.

„ За хората е извънредно значимо да получат в действителност положителни препоръки за алкохола, тъй че да могат да поемат отговорността за здравето си. – Заяви представителят на Отдела по опазване на здравето. - Настоящият справочник предлага данни и съвещания от специалисти. Ние ще обмислим тези рекомендации и ще решим дали е належащо да преразгледаме настоящето си ръководство. Следващият месец стартираме разпространяването на материали „ Чейндж фор лайф ”, с които да осведомяваме популацията за вредата от алкохола и вредите, които може да провокира той върху здравето им. Също по този начин ще публикуваме къса тактика за справяне с този проблем. ”

Въпреки приятното замайване, което алкохолът носи, той си остава нездравословен за човешкия организъм. Доказателство за това са случаите, в които се стига до съществени увреждания, водещи до трансплантации. Факт е, че в Англия всяка година се раждат по 6000 бебета, които имат зародишен алкохолен синдром и повода за това са майките им, които са употребявали алкохол по време на бременността.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР