Хората, страдащи от хипертония, могат да понижат кръвното си налягане

...
Хората, страдащи от хипертония, могат да понижат кръвното си налягане
Коментари Харесай

Експерти казаха как се понижава кръвното без лекарства

 Хората, страдащи от хипертония, могат да намалят кръвното си налягане без специфични медикаменти, като трансформират метода си на живот и отстраняват някои нездравословни привички.

На първо място специалистите от американската клиника " Майо " приканват за надзор на тежестта. Според тях наднорменото тегло може да аргументи нарушавания на съня, което в допълнение покачва кръвното налягане.

Специалистите поучават също да се поддържа уравновесен режим на хранене и да се включват в него повече плодове, зеленчуци и нискомаслени млечни артикули. Освен това би трябвало да се понижат храните, съдържащи наситени мазнини и холестерол.

Важно е да не се прибавя прекомерно доста сол в храната, защото тя е богата на натрий, който покачва кръвното налягане, предава БНР.

На второ място, целесъобразно е да се спортува всеки ден в продължение на 30 минути. Разходките, колоезденето или плуването са някои от образците за потребни аеробни извършения.

Освен това е добре да се практикуват и силови тренировки най-малко два пъти седмично.

За да има резултат всичко, обаче е значимо да се спре използването на тютюн и алкохол, както и да се понижи използването на кофеин. Въпреки че резултатът на кофеина към момента не е изцяло проучен, само че може да увеличи кръвното налягане до 10 mm Hg.

Друг значим миг е да не се позволява прерастване на напрежението в продължителен стрес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР