Хората стават все по-активни, реагират като потребители. Не обичат да

...
Хората стават все по-активни, реагират като потребители. Не обичат да
Коментари Харесай

КЗП: Хората стават все по-активни, реагират като потребители

Хората стават все по-активни, реагират като консуматори. Не обичат да бъдат лъгани и реагират. Това сподели пред bTV Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

" Това дава отражение върху държанието на търговците, които се респектират. Те се пробват да компенсират своите клиенти, когато са били наранени от нелоялна процедура ", добави Маргаритов.

" Може да получите информация по какъв начин да бъде завършена и подадена тъжба и може да я подадете на уеб страницата на комисията ", сподели той.

Топ 3 артикули с недоволства са телекомуникационни устройства, дрехи и детски играчки.

" Много постоянно консуматори се оплакват, че са пренасочвани към сервизи. Истината е, че търговеца носи отговорност в 30-дневен период ", сподели още той.

" Няма по какъв начин един търговец да избира по какъв метод да ви върне парите в 14-дневен период ", напомни Маргаритов.

" Ако стока има недостатък и е поръчана по интернет важат всички правила. Имали сме нелоялни търговци, които настояват, че в случай че стока е закупена с понижение, няма право да бъде върната. Това не е правилно ", сподели още той. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР