Хората сме така устроени, че винаги да има някаква наглед

...
Хората сме така устроени, че винаги да има някаква наглед
Коментари Харесай

От полюс до полюс с електромобил - възможно е

Хората сме по този начин устроени, че постоянно да има някаква привидно непостижима цел, която да преследваме неуморно, до момента в който не я изпълним.
 Nissan - Qashqai, Juke и Leaf, какви са проектите на компанията за бъдещето
3 милиарда инвестиция за Nissan и нови версии на Qashqai и Juke

Ето какво крие бъдещето за компанията

Като да вземем за пример да се измине цялото разстояние от единия полюс на планетата до другия с кола. Крис и Джули Рамзи са си сложили тъкмо тази цел и са я постигнали. Като още по-впечатляващото е, че са го създали с електрически автомобил.

През март фамилията започва пътуването си от Северния полюс с с електрическия Nissan Ariya и девет месеца по-късно съумя да доближи до крайната си цел на Южния полюс. Шотландската двойка обаче е модифицирала електрическия автомобил с помощта на Arctic Trucks, които са експерти в това да приготвят коли за най-тежките условия на земята, написа Electrek.

Идеята им да се спрат на електрически автомобил за пътуването е била да потвърдят, че дизеловите машини, които се използват за експедиции в Антарктика, могат да бъдат сменени. Най-осезаемата смяна по Nissan Ariya, която Крис и Джули са създали, е била да ѝ сложат доста по-големи гуми. Нещо, което е изисквало сериозна трансформация в калниците.

Задвижването, окачването и скоростната кутия обаче не са били променяни за задачите на пътуването. В последна сметка, двойката е съумяла да пропътува всички над 27 000 км от Северния полюс до Южния за девет месеца.

Първоначалният проект е бил към колата да бъде прикрепено ремарке със специфична вятърна мелница в него, с цел да може да бъде използван вятъра за зареждане на електрическия автомобил, когато е паркиран. Но това не се е получило, тъй като ремаркето не е било съвместимо с пътищата там.

В частта от пътуването, обхванала Антарктика, семейство Рамзи са употребявали слънчеви панели за зареждането на електрическия автомобил. Но са употребявали и генератори, когато метеорологичните условия не са били на тяхна страна.

Освен това, поради модификациите Nissan Ariya е изгубила забележителна част от пробега си. От над 430 км той е понижен сред 240 и 320 км. А посланието на семейство Рамзи е, че щом те могат да прекосят цялото това разстояние от единия полюс до другия с електрически автомобил с понижен пробег, значи множеството хора нямат потребност по-голям пробег на електрическите автомобили си.
 Nissan Leaf - какво знаем за преобразяването на модела и по кое време да го чакаме
Голямото видоизменение на Nissan Leaf

Тотално друга като дизайн генерация следващата година

Пътуването им през Северна Америка е протекло добре поради построената инфраструктура за зареждане на електрически автомобили. През Южна Америка обаче е било малко по-сложно. На Южния полюс, където температурите са падали до -30 градуса по Целзий, фамилията е трябвало да затрупва Ariya-та със сняг, с цел да защищити батерията от вятъра през нощта и несъмнено заледяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР