Хората следва да са спокойни, тъй като в крайна сметка

...
Хората следва да са спокойни, тъй като в крайна сметка
Коментари Харесай

Николов: Хората да са спокойни за зимния отоплителен сезон

Хората следва да са спокойни, защото в последна сметка от инфраструктурно състояние България стои сносно, т.е. има задоволително стандартни решения. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание енергийният министър в оставка Александър Николов в отговор на въпрос за газовите доставки и спокойствието на хората за зимния интервал.

Това, че производството на електрическа енергия в България не зависи от природен газ, значително също е добра вест и причина да сме по-спокойни. Това дава опция за разнообразни подходи по време на сезона и за различни горива, счита министърът в оставка. Всички вероятни решения ще следва да се приведат в съответен проект, който се създава и се добавя, уточни още той.

Попитан за газовите доставки и поисканото нарастване на цената от страна на " Булгаргаз ", Николов първо изясни, че енергийният микс на цяла Европа " зависи извънредно доста " от " Газпром Експорт ". Той разяснява, че държанието на доставчика е " надалеч от комерсиално ". " Това ще рече, че, в случай че се съди от държанието от февруари нататък и даже от това, което се случи миналата година, основаване на неестествен недостиг и изкуствено повишение на цената за цяла Европа, мисля, че този риск е годен, само че той не е функционалност от държанието на която и да е страна – потребител или което и да е юридическо лице ", уточни още Николов.

Относно цената на газа министърът в оставка сподели, че следва решение на Комисията за енергийно и водно контролиране.

По думите му " Булгаргаз " съблюдава всички условия по контракта с " Газпром ". " Всички вероятни опасности са разказани детайлно и са изпратени оферти, тъй че да може договорът да бъде спазван двустранно ", добави той.

Във връзка с присъединяване му в възможен предстоящ кабинет в границите на настоящето Народно заседание, Александър Николов сподели, че не са водени диалози с него да бъде част от състава на държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР