Хората ще забравят за конфликта в Украйна до края на

...
Хората ще забравят за конфликта в Украйна до края на
Коментари Харесай

Лукашенко: До края на годината хората ще забравят за войната

Хората ще не помнят за спора в Украйна до края на годината, в случай че националната стопанска система бъде " възобновена ". Това е декларирал президентът на Беларус Александър Лукашенко по време на диалозите си с съветския си сътрудник Владимир Путин.

" Ако ние с вас се ориентираме, повярвайте ми, след шест месеца, до края на годината, хората ще не помнят, че това се е случило. От позиция на стопанската система. И не казвайте ще преживеем ли глобите или не... Преживяхме толкоз, какво толкоз. Трябва да възстановим стопанската система си. Ще се оправим и без тях: имаме всичко, с цел да живеем и работим ", цитира думите на Лукашенко организация Новости. Не излиза наяве дали фактически обаче Владимир Путин задава въпрос или Лукашенко употребява реторическа фигура.

По думите на Лукашенко Организацията за контракт за групова сигурност (ОДКБ) и страните от Евразийския съюз за икономическо съдействие би трябвало да договорят изискванията на взаимната търговия, с цел да се опълчват дружно на западните наказания, като дружно (двете страни Русия и Беларус) можем да забравим за наложените ограничавания " до месец ".

Лукашенко предлага среща на равнище ОДКБ и ЕАИС

" Да се съберем. Повярвайте ми, като прибавим тези пазари към общия пазар на Беларус и Русия, след месец ще забравим, че имаме тези западни наказания ", декларира Лукашенко.

Президентът на Беларус е предложил на Путин да поддържа предлагането му срещата да се организира в Москва.

Освен това Александър Лукашенко декларира, че е донесъл в Москва карта, която разкрива проекти за нахлуване на Украйна против Беларус. По думите му, офанзивата се е разминала на косъм, защото шест часа преди проектите на Украйна, е бил нанесен неочакван удар с " военната интервенция по демилитаризация и денацификация ".

" Сега ще ви покажа от кое място се приготвяше нападението против Беларус. И в случай че шест часа преди интервенцията не беше нанесен изпреварващ удар по позициите - четири позиции, в този момент ще ви покажа картата, ще я донеса - те щяха да нападат нашите войски в Беларус и Русия... Ние не започнахме тази война, съвестта ни е чиста. Добре, че го започнахме ", споделя Лукашенко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР