Хората ще увеличат силата си и лесно ще усвояват нови

...
Хората ще увеличат силата си и лесно ще усвояват нови
Коментари Харесай

Японци виждат близкото бъдеще с масови екзоскелети

Хората ще усилят силата си и елементарно ще усвояват нови умения

Този екзоскелет на ATOUN към този момент се употребява сполучливо в практиката
(снимка: ATOUN)

Японски разработчици предвиждат всеобщо разпространяване на екзоскелетите през идващото десетилетие. ATOUN, дъщерна компания на Panasonic, не крие обстоятелството, че черпи хрумвания за своите разработки от творби на научната фантастика.

Наскоро ATOUN изложи своята визия за това по какъв начин ще се развива роботиката през идващите десетилетия. По-специално, инженерите на японската компания са сигурни, че ще забележим всеобщо разпространяване на екзоскелети в всекидневието.

Развитието на роботиката, изкуствения разсъдък и разширената действителност ще даде опция на потребителите на екзоскелети освен да усилят физическата си мощ, само че и ускорено да усвояват нови умения. Освен това се чака екзоскелетите да станат като облекла.

Що се отнася до новите умения, потребителят ще може да зареди в екзоскелета модели на придвижванията, осъществявани от експерти, с цел да „ усети ” изцяло процеса, да възпроизвежда тези придвижвания и да образува двигателна памет. Това се отнася за техники в спорта, умения в разнообразни специалности и така нататък В същото време очила с допълнена действителност ще обезпечават образна поддръжка.

Друго приложение на екзоскелета е да запомни най-хубавите разновидности за придвижване за по-късното им възпроизвеждане. Важно в тази ситуация е, че запаметените дейности ще могат да се повторят, даже в случай че физическите качества на потребителя са се трансформирали. Предполага се, че системата ще може да наблюдава в действително време разликата сред нужните и наличните благоприятни условия и да я компенсира с запаси на екзоскелета.



ATOUN разкрива, че черпи хрумвания за своите разработки от творби на научната фантастика. Сега компанията създава три типа екзоскелети: за подсилване на долната част на гърба, ръцете и краката.

Моделът Y, показан на илюстрацията, поддържа тялото и долната част на гърба. Той към този момент се употребява в логистични центрове, заводи, строителни планове и в селското стопанство. Наскоро Y откри приложение в товаренето на багаж при полети на японската самолетна компания JAL. Продадени са общо 700 такива екзоскелета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР