Хората ще си получат великденските надбавки и пенсиите, без значение

...
Хората ще си получат великденските надбавки и пенсиите, без значение
Коментари Харесай

Омбудсманът Диана Ковачева: Хората ще си получат пенсиите и надбавките за Великден

Хората ще си получат великденските надбавки и пенсиите, без значение какво се случва със софтуера на " Български пощи ". Това би трябвало да бъде доста ясно декларирано, сподели в ефира на Българска национална телевизия омбудсманът Диана Ковачева.

Тя съобщи, че е изпратила рекомендация до шефа на " Български пощи " клоновете да работят с удължено работно време, даже и в петък, с цел да не остане нито един пенсионер без надбавки.

" Става въпрос освен за надбавките, а и за пенсиите. Трябва да има съществено възприятие за отговорност. Не става въпрос за каприз, а по какъв начин хората ще живеят, освен по празниците ", сподели тя.

Ковачева съобщи още, че е позволен пропуск във връзка с ТЕЛК-овете, които изтичат след 1 април, което ощетява доста хора.

" ТЕЛК-овете, които изтичат до 31 март, автоматизирано се не престават до три месеца. За тези, които изтичат от 1 април, когато беше анулирана изключителната епидемиологична конюнктура, решение няма. Тези хора се намират в обстановка все едно нямат инвалидна пенсия ", сподели омбудсманът.

Ковачева е уведомила виновни институции, здравното и общественото министерство, с цел да може и тези ТЕЛК-овете да се удължат.

" Необходима е незабавна законодателна смяна, с която да се даде гратисен интервал от 3 месеца. Промяната не е комплицирана. По тематиката за експертизите и ТЕЛК-овете би трябвало незабавно да се работи ", добави тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР