Хората ще превърнат Земята в едно огромно огнено кълбо през

...
Хората ще превърнат Земята в едно огромно огнено кълбо през
Коментари Харесай

Стивън Хокинг Разкри Точно Кога Ще Е Краят На Света!

" Хората ще трансфорат Земята в едно голямо огнено кълбо през 2600 година ", споделя физикът.

Ученият се е изразил метафорично, само че съгласно него презаселването на Земята с хора и голямата консумация на сила ще се окажат пагубни за човечеството единствено след 6 века.

" Надеждата за избавление е единствено една - човечеството да се трансформира в космичен тип ", счита Хокинг.

За да стане това, би трябвало да се разработят ултра-бързи галактически кораби, които да са способни да доближат освен планетите от нашата Слънчева система, само че и околните екзопланети.

Според Хокинг уместно място за живот е Алфа Кентавър - най-близката до Слънцето система от три звезди, която се намира на към 4 светлинни години от нас.

Стивън Хокинг е част от самодейността Breakthrough Starshot, която създава дребна галактическа сонда, задвижвана от слънчево платно. Тя би трябвало да доближи до планетите от Алфа Кентавър единствено за 20 години.

" С сходна система за напредване бихме стигнали до Марс за час, а до Плутон за броени дни. За по-малко от седмица бихме подминали " Вояджър " - най-далечният от нас, изработен от индивида обект. Звездната система на Алфа Кентавър би могла да се доближи за 20 години ", споделя Стивън Хокинг, представен от CNBC.

Инициативата Breakthrough Starshot се поддържа финансово от съветският милиардер Юрий Милнер и основателят на Фейсбук - Марк Зукърбърг, написа Дир.бг.

Наскоро Стивън Хокинг направи и още една прогноза, съгласно която изкуственият разсъдък ще се трансформира в нова форма на живот.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР