Хората се оплакват за това, че не им е удобно

...
Хората се оплакват за това, че не им е удобно
Коментари Харесай

Омбудсманът за промените в градския транспорт в София: СОС да се вслуша в хората

Хората се оплакват за това, че не им е комфортно и на ниска цена към този момент да пътуват. Премахват се талоните и картите за една линия и единствено за метро. Така взема решение общинския съвет, само че съгласно мен той би трябвало да слуша жителите. Това съобщи в ефира на Нова телевизия омбудсманът Диана Ковачева.

„ Препоръката ми е да чуят хората, да върнат тези благоприятни условия за пътешестване ”, сподели тя.

„ Абсолютно тази санкция от три лв. би трябвало да отпадне. Не е редно хората да се затрудняват с това непрекъснато валидиране и да бъдат глобявани. Застраховката върви със закупуването на картата, а не с валидирането ѝ.  Хората се оплакват, че това ги затруднява, а не им дава нищо в допълнение. Отделно – някои хора, когато валидират картата си за градския превоз, им се точи 1,60 лева от банковите карти в портфейла ”, добавя тя.

Тя уведоми, че хората се оплакват и от това, че няма задоволително пунктове за закупуване на транспортни средства: „ Ако нямате комфортно място, би трябвало да си купувате билет за два лв. от водача. ”

По мотив вчерашния митинг на хората с увреждания, омбудсманът съобщи: „ Дадохме предложение за това, когато в точния момент си си подал документите за изтичащо ТЕЛК-ово решение, то да важи до издаване на ново. Ако се одобри и на второ четене, уповавам се до две седмици да бъде признато и да влезе в действие. ”

Тя разяснява и казусът с винетките: „ Не е заслужено, когато си сбъркал винетката, да ти поставят санкция върху санкция. За Пролеша – има вид да се постановат до три санкции,  което е 900 лева Смятам, че тези хора би трябвало да бъдат амнистирани. ”
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР