Хората с висок коефициент на интелигентност имат по-силни базисни умения

...
Хората с висок коефициент на интелигентност имат по-силни базисни умения
Коментари Харесай

Един удивителен знак, че имате високо IQ

Хората с висок коефициент на просветеност имат по-силни базисни умения за усещане, открива проучване. Например, те могат бързо да дефинират посоката, в която се движат обекти с висока скорост. Високият коефициент на просветеност прави мозъка по-бърз на фундаментално равнище, считат създателите на проучването.  

``
реклама

Те са провели опит, в който участниците е трябвало да преценяват в коя посока се движат линиите, показани на екран.  
„ Тъй като интелигентността е толкоз необятно разбиране, не може да се сведе до избрана част на мозъка - споделя доктор Дуйе Тадин, един от създателите на проучването. - Но защото тази задача е толкоз елементарна и толкоз тясно обвързвана с коефициента на просветеност, това може да ни подскаже какво прави мозъка по-ефективен и в резултат на това - по-интелигентен. “ 

Резултатите демонстрират, че колкото по-интелигентен е човек, толкоз по-бързо схваща в коя посока се движат линиите. Въпреки това, хората с висок коефициент на просветеност се оправят доста по-зле, когато би трябвало да дефинират посоката на дългите линии. Тази част от задачата е била по-трудна за всички, само че най-интелигентните се справяли много по-зле с нея.  

Всичко това демонстрира, че хората с висок коефициент на просветеност умеят по-добре да потискат фоновата информация. Представете си, че гледате кола, която се движи по улицата. По-голямата част от зрителното ви поле е заето от фона: пътя, постройките, небето. 

Колкото по-добре можете да се абстрахирате от тези неща, толкоз по-добре ще се концентрирайте върху придвижването на колата. Тъкмо това е умеенето, в което хората с високо IQ са по-добри, пише PsyBlog. 

„ Знаем от предходни проучвания кои елементи на мозъка вземат участие във образното угнетяване на фоновото придвижване - споделя доктор Тадин. - Тази нова връзка с интелигентността дава добра опция за проучване на това какви са разликите в обработването на информация, неврохимията, невротрансмитерите на хората с друг коефициент на просветеност “./ Марица
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР