Хората с увреждания няма да губят правото си на пенсия

...
Хората с увреждания няма да губят правото си на пенсия
Коментари Харесай

Помощта за хората с увреждания остава, ако решението на ТЕЛК се забави

Хората с увреждания няма да губят правото си на пенсия и обществени помощи, в случай че решението на ТЕЛК се забави не по тяхна виновност, взеха решение дефинитивно депутатите.
Прочетете още
Здравните инспекции към този момент ще уведомяват най-малко 4 месеца по-рано, че даден ТЕЛК изтича.

Документи за нов ще се подават 3 месеца преди крайния му период. Комисията ще се произнася също в период от 3 месеца, а при закъснение настоящият ТЕЛК ще бъде удължаван.
 
„ Ако има смяна в ТЕЛК решението, индивидът няма да връща пари за интервала, в който ги е получавал преди преосвидетелстването, изясни омбудсманът Диана Ковачева.

Промените ще обзет и заварените случаи. Ако пациентът е сред два ТЕЛК-а, ще получи с първата си пенсия вкупом това, което му се дължи до измененията. След влизането им в действие - заплащанията ще са всеки месец до новото решение. От здравното министерство приготвят промени, тъй че комисиите да се вместват в новите периоди. 
 
Чака се и смяната във формулата за пресмятане на ТЕЛК. 

От министерството прецизираха, че кабинетът ще прегледа новата формула бързо. Заради неналичието на период по кое време тъкмо ще стане това, хората с увреждания излизат на митинг на 1 февруари.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР