Хората с творчески професии често блокират и дълго чакат в

...
Хората с творчески професии често блокират и дълго чакат в
Коментари Харесай

Златни съвети за повече креативност

Хората с креативен специалности постоянно блокират и дълго чакат в мозъка им да се роди нова концепция. Художниците, писатели и рекламисти с годините откриват тласъци, които им влияят вдъхновяващо и им оказват помощ да доближат до мощната концепция, която ще продадат. Някои от тях черпят ентусиазъм от обект на любовта им. Други протягат ръка към не до такава степен потребни разновидности. В офис средите пък най-разпространеният метод е брейнсторминга.

Авторите в сайта  bakadesuyo.com  определят лист от златни рекомендации, които могат да оказват помощ на създателите да отключат мозъка си. Съветите са изключително потребни за рекламистите и хората, които се занимават с криейтив, считат те. Повечето от тези най-разнообразни рекомендации са елементарно използвани и не костват доста пари или старания. В същото време експертите се съгласяват, че те фактически работят. Ето кои са:

Пътувайте.  Или постоянно черпете ентусиазъм от непознати култури.

Не се обграждайте с цвета алено , придържайте се към синьото.

Купете си растение  в саксия.

Дайте на  някой различен  да позволи казуса и да намерения над вашата задача. Или се престорете, че разрешавате задача и измисляте концепция, вместо някой различен. Престорете се, че сте дете.

Мислете за обич,  не за секс. Вземете си отмора. Спрете да се отнасяте прекомерно строго със себе си.

Усмихвайте се.  Или пък се мръщете, когато сте щастливи. Бъдете и малко параноични.

Когато работите, прибавете  малко звук за декор .

Сприятелявайте се и  градете екипи  както със остарели другари, по този начин и с непознати. Общувайте с хора, които нямат никаква визия какво вършат. Но при всичко това, знайте, че е доста значимо да станете специалист.

Не се опитвайте  да бъдете прекомерно истински.

Спрете да практикувате брейнсторминг . Вземете си душ. Спрете да работите затормозяващо старателно.

Гледайте „ Шрек “!

Правете това, което не се чака от вас . Редовно танцувайте, даже да не можете. Наблюдавайте известно време логото на Apple. (Проучване, представено от BusinessInsider, който предлага уеб страницата с тези препоръки, неотдавна сподели, че на подсъзнателно равнище хората са подтиквани да бъдат по-креативни, откакто са следили логото на Apple, тъй като на умишлено равнище компанията всеобщо се асоциирала с иновативността.)

Излезте и пийнете с другари някоя вечер. Останете будни цялата нощ. Може и да се напиете, кой знае...  Излизайте със саркастични хора , с цел да бъдете по-креативни. Опитвайте да вършиме ежедневните неща все по разнообразни, колкото може по-нетрадиционни способи, които вие си измисляте.

Играйте видео игри.  Винаги имайте вяра!  Обърнете отношението си към казуса като въпрос на конкуренция, обвързвана с персоналното ви его.

Работете, творете, без да ви се заплаща.  Позволете на мозъка си да скита  (но бъдете внимателни). Работете от у дома.

Все още не се чувствате като идващия популярен публицист или създател в рекламата? Има още няколко неща, които ще ви оказват помощ да отключите креативното си мислене.

Носете си тефтерче на всички места  и записвайте на хартия, концепциите, които ви хрумват ненадейно. Намалете писането на компютъра. Спрете да съдите себе си. Пейте под душа. Пийте кафе. Слушайте нова музика. Бъдете открит човек. Обградете се с креативен настроени хора.

Търсете противоположна връзка . Опитайте да вършиме съдействия. Не се отхвърляйте. Опитвайте, опитвайте, опитвайте. Посволете си да вършиме неточности. Нарушеъе разпоредбите. Вие не се подлагате на напън.

Почистете бюрото си. Забавлявайте се. Довършете нещо. Прочетете една страница от положителните, остарели, дебели настолни речници.

Спрете да пробвате да бъдете някой различен!

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР