Хората с трайни увреждания вече ще имат шанс да работят

...
Хората с трайни увреждания вече ще имат шанс да работят
Коментари Харесай

Хората с трайни увреждания вече ще имат шанс да работят!

Хората с трайни увреждания към този момент ще имат късмет да работят и да получават заплата. Тази опция дава нова обществена стратегия, а работодатели могат да бъдат, както общините, по този начин и от бизнеса. 1000 души ще се наемат според от тяхното обучение и подготовка.

До дни Коста, Малин и Митко към този момент няма да са в графата на безработните хора с увреждания, а ще работят на стадиона. И тримата мъже са с диабет и от години не могат да си намерят работа в дребната община Ружинци.

Мъжете ще бъдат назначени на 8-часов работен ден и за длъжността ще получат минималната заплата от 510 лв. в продължение на две години.

По плана „ Обучение и заетост” община Ружинци ще стане шеф на близо 60 мъже и дами с увреждания, които ще правят разнообразни действия.

„ Портиери в детски градини, учебни заведения, клубове на пенсионера, старешки дом. Тези, които ще са на стадиона, по 3 индивида на двата стадиона общо 6, ще бъдат уредници на спортни дейности”, изясни кметът на Ружинци Александър Александров.

„ Хората, които могат да бъдат определени като целева група, това са лица, които са неактивни или към този момент съществуваща регистрация в Бюрата по труда и имат 50 и над 50 % трайни увреждания”, изясни Даниела Накова, шеф на Регионална работа по заетостта – Монтана.

Кандидатите могат да преминат и образование, а компаниите да получат бонуси, в случай че задържат наетите чиновници и след приключването на двете години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР